DAS voor de Sport

Sportclubs kunnen te maken krijgen met juridische kwesties. Bijvoorbeeld over de ALV, aanpassing van statuten, een verandering van het huurcontract van de accommodatie of een juridisch probleem met de gemeente, een sponsor, een trainer of binnen het bestuur. In samenwerking met DAS bieden wij met de Juridische Adviesdesk voor de Sport juridische ondersteuning aan voor clubbestuurders.

De specialisten van DAS staan graag voor je klaar voor het beantwoorden van vragen of het geven van advies op maat zowel preventief als bij een geschil. Contact opnemen kan via:

Juridische Adviesdesk voor de Sport
088 327 9836 (op werkdagen van 9.00 tot 17.30)
[email protected]

Of kijk op de website van DAS voor meer informatie. Op de website vind je ook de laatste ontwikkelingen op financieel en juridisch vlak. 

Meer ondersteuning 
Je kan ook bij DAS terecht als jouw club naast advies ook juridische hulp nodig heeft. Zoals bij het controleren of opstellen van contracten, reglementen maar ook het voeren van een procedure. De prijs hiervan wordt vooraf afgesproken. Dus vooraf duidelijkheid over de hoogte van de kosten en geen verrassingen achteraf.

Voordelen voor jou als aangesloten KNGU-club

  • Je kunt bij DAS voor de Sport terecht met complexe vragen.
  • DAS voor de Sport richt zich vooral op het voorkomen van conflicten.
  • DAS voor de Sport werkt met zeer ervaren juristen die het hele traject kunnen overzien. De juristen hebben proces ervaring en kunnen snel en diepgaand adviseren.
  • Het advies wat je krijgt is uitgebreid en de jurist zal samen met je sparren samen om tot de beste strategie te komen. Ze nemen hiervoor de tijd in het gesprek.
  • Er kan meermalen gebeld worden (vervolg) over dezelfde situatie.
  • Vragen worden beantwoord per mail, zodat het binnen het bestuur gedeeld kan worden.