Sociale media

Sociale media: Onmisbaar in ons dagelijks leven en jouw club! 

Kun je je een dag zonder sociale media voorstellen? Vooral jongeren zijn er constant mee bezig. Voor jouw club biedt dit een grote kans om een breed publiek te bereiken, zelfs de lastig te bereiken doelgroepen.

Vergroot de bekendheid  

Sociale media zijn dé sleutel tot grotere naamsbekendheid van je club. Simpel, snel, en direct in contact met leden en potentiële leden. Elk social kanaal biedt unieke mogelijkheden om in te spelen op de wensen en behoeften van verschillende doelgroepen. Een flinke online aanhang maakt je club ook aantrekkelijker voor sponsoren en andere belanghebbenden. 

Vind de juiste vrijwilliger

Wijs een social media expert aan. Een effectief social media-beleid vereist constante communicatie en het delen van waardevolle info. Het gaat niet alleen om het plaatsen van berichten, maar ook om de opvolging en interactie met je publiek. Er is vast een ouder op jouw club die zijn ervaring wil inzetten.

Laat je inspireren

Veel organisaties en clubs zijn jou al voorgegaan met een succesvol social media-beleid. Laat je inspireren! Denk goed na over je strategie en zorg voor een plan dat op lange termijn vol te houden is. Zo bouw je aan een sterke online aanwezigheid van jouw club.

Social media beleid  

Het is belangrijk dat jouw club richtlijnen en beleid ontwikkelt voor veilig mediagebruik. Dit beleid helpt niet alleen om potentiële problemen te voorkomen, maar zorgt ook voor een duidelijk aanspreekpunt als er iets misgaat. De informatie op de website van NOC*NSF helpt je bij het schrijven van een beleid.