Externe ondersteuning

Wij zijn niet de enige organisatie in Nederland die ondersteunen bij het reilen en zeilen van sportclubs. Daarom vind je hieronder een overzicht van partijen die ook relevante content bieden voor clubbestuurders. Mis je nog iets in dit overzicht? Geeft het dan aan ons door!

Centrum Veilige Sport Nederland (CVSN)

Hoe zorg jij voor een veilige sportclub? Preventie en afspraken maken is de beste verdediging. Op de website van CVSN vind je alle informatie.

Jeugdfonds Sport en Cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen met voetbal, muziekles, turnen, streetdance, judo, theaterles of een andere sportieve of creatieve activiteit.

Sportkracht 12

12 sportservicebureaus werken aan een gezond en sportief Nederland. Deze bureaus bieden o.a. personeelsdiensten aan en adviseren bij fiscale en juridische personeelszaken.

NOC*NSF

Bij NOC*NSF kunnen bestuurders terecht voor onderwerpen die, ongeacht het type sport, een belangrijke rol spelen bij elke club of vereniging.

Sport & Strategie

Nieuws en achtergronden over ontwikkelingen in de sport.

Kennis
centrum
Sport

Deze organisatie brengt actueel wetenschappelijk onderzoek over sport en bewegen samen met ervaringen uit de praktijk.

Rotterdam
Sport
support

Deze lokale partij biedt naast regionale informatie relevant algemene content voor clubbestuurders

Belastingdienst

Hier vind je meer informatie over de belangrijkste onderwerpen, zoals BTW, loonheffingen of een andere belasting.

De Grote Clubactie

De Grote Clubactie helpt clubs in heel Nederland hun doelen te verwezenlijken door middel van een jaarlijkse loterij.

Vraag De Club

Vraag De Club is een gebruiksvriendelijke tool die het makkelijk maakt om snel de mening van jouw leden te peilen.

Clubbase kennisbank

Clubbase biedt informatie en ondersteuning op het gebied van het besturen van een sportclub, denk aan: ledenwerving, ledenbehoud, vrijwilligers, personeel, samenwerking, financiën en accommodatie.

Rabo ClubSupport

Clubs zijn onmisbaar. Daarom helpt Rabo ClubSupport alle sport- en cultuurverenigingen en -stichtingen in Nederland met kennis, netwerk en geld. Als coöperatieve bank geeft Rabobank ieder jaar een deel van het resultaat terug aan verenigingen.