Financiële ondersteuning

We hebben hieronder alle relevante informatie rondom financiën voor je verzameld om zo goed mogelijk de gymclub te kunnen blijven besturen. De onderwerpen zijn ingedeeld in thema’s. Door op het thema hieronder te klikken vind je meer informatie over het onderwerp.

Mis je documenten of heb je tips? Laat het dan weten via serviceteam@kngu.nl.

Thema's

Vergoedingen voor vrijwilligers

Tegenwoordig is het gebruikelijk om een honorering te geven voor vrijwilligerswerk. Maar hoe zit dit fiscaal?

Belastingplicht voor clubs

Een club kan een belastingplicht hebben. Maar belastingplichtig zijn betekent nog niet dat je ook daadwerkelijk belasting moet betalen!

Inkomsten genereren voor je club

Fondswerving is een belangrijkste inkomstenbron voor veel clubs, en er zijn veel initiatieven waar je als club mee aan de slag kan voor extra financiële middelen.

Jeugdfonds Sport en Cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen met turnen of een andere sportieve of creatieve activiteit.

Statiegeld sparen

Sinds de invoering van statiegeld op kleine plastic flessen kunnen sportclubs zich aanmelden als innamepunt. De opbrengst die sportclubs hiermee ophalen mogen zij in de eigen club steken. Al bijna 3.000 sportclubs zijn innamepunt en sommigen sparen zelfs meer dan € 2.000,- per jaar!