Financiële ondersteuning

We hebben hieronder alle relevante informatie rondom financiën voor je verzameld om zo goed mogelijk de gymclub te kunnen blijven besturen. Mocht je documenten missen of tips hebben: laat het dan weten via serviceteam@kngu.nl.

Steunpakket coronamaatregelen
Het kabinet heeft aangekondigd dat per 1 oktober 2021 de meeste financiële steun wordt stopgezet, met het oog op het intrekken van de meeste beperkende maatregelen. De generieke regelingen zoals de NOW en de TVL, waar ook door organisaties in de sport gebruik van wordt gemaakt, komen te vervallen. Alleen voor enkele specifieke sectoren, die mogelijk ook na 1 oktober nog geraakt worden door de coronamaatregelen, blijven er mogelijke specifieke steunmaatregelen van kracht. Bijvoorbeeld voor nachtclubs en evenementen.

Wat dit precies betekent voor de sport is op dit moment nog niet volledig helder. Het kabinet beslist aan het einde van het derde kwartaal van 2021 of de steunmaatregelen ook voor dat kwartaal worden voortgezet. Dit is afhankelijk van de beperkende maatregelen die gedurende dit kwartaal van toepassing zijn.

Clubs met betalingsproblemen
Komt jullie club door de huidige situatie in moeilijkheden met het betalen van de facturen. Neem dan contact op met onze accountmanagers via het serviceteam, zij staan je graag te woord.

Crowdfunding als tool voor extra inkomsten
De KNGU heeft een samenwerking met Crowdfundingvoorclubs.nl, een gevestigde naam in crowdfunding voor sportclubs. Kijk hier voor meer informatie.

Grote Clubactie 
Met de Grote Clubactie kan iedere vereniging, groot, klein, wel of geen jeugdleden, geld ophalen. Dus zijn jullie op zoek naar extra inkomsten? Doe dan net als ruim 5.000 vereniging mee met de Grote Clubactie! Kijk voor meer informatie op de website.

Rabobank Coöperatief Fonds
Mocht je als club bankieren bij de Rabobank, dan heeft de Rabobank een fonds opgericht voor verenigingen, stichtingen en maatschappelijke initatieven. Kijk hier voor de voorwaarden en meer informatie.

 

Thema's

Vergoedingen voor vrijwilligers

Tegenwoordig is het gebruikelijk om een honorering te geven voor vrijwilligerswerk. Maar hoe zit dit fiscaal?

Belastingplicht voor clubs

Een club kan een belastingplicht hebben. Maar belastingplichtig zijn betekent nog niet dat je ook daadwerkelijk belasting moet betalen!

Inkomsten genereren voor je club

Fondswerving is een belangrijkste inkomstenbron voor veel clubs, en er zijn veel initiatieven waar je als club mee aan de slag kan voor extra financiële middelen.

Jeugdfonds Sport en Cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen met turnen of een andere sportieve of creatieve activiteit.