Verzekeringen

De KNGU voorziet, vanuit de door clubs betaalde contributie, in een aantal voor clubs belangrijke verzekeringen. Daarmee zijn alle leden van de KNGU op collectieve basis (aanvullend) verzekerd voor wettelijke aansprakelijkheid en voor ongevallen. Hoe zit het met risico’s en aansprakelijkheid? Wat kun je als club doen om risico’s en aansprakelijkheid goed af te dekken? Je leest het in dit artikel uit magazine The Connection nummer 3 van 2021. Daarnaast kunnen verenigingen via de KNGU tegen een gereduceerd tarief een bestuursaansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

Om je als club beter van dienst te zijn werken wij op het gebied van verzekeringen samen met intermediair Meijers Assurantiën. Zij geven de clubs advies en nemen de schadeafhandeling op zich.

Clubs kunnen in het geval van vragen over de verzekeringen en ook lopende aansprakelijkheidsschades en nieuwe schademeldingen contact opnemen met:

Meijers Assurantiën
Raymond van Calster en Desiree Bernardi  
R.vanCalster@meijers.nl020 504 2745

Bestuursaansprakelijkheidsverzekering
Alle leden van de KNGU zijn op collectieve basis via Meijers Assurantiën verzekerd voor wettelijke aansprakelijkheid en ongevallen. Ook kunnen clubs die lid zijn van de KNGU tegen een gereduceerd tarief à € 81,10 per jaar een bestuursaansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Zo bescherm je onder andere het privévermogen van zowel jezelf als jouw medebestuurders. Vul dit formulier in voor het aanvragen van de verzekering, onderteken het en mail een scan naar het serviceteam@kngu.nl.

Je sluit deze verzekering af voor een kalenderjaar. Het opzeggen van de bestuursaansprakelijkheidsverzekering kun je ieder jaar doen vóór 1 december. In het jaar daarop ben je dan niet meer verzekerd. De opzegging kun je mailen naar serviceteam@kngu.nl onder vermelding van het relatienummer van de club. Wanneer je geen opzegging doet voor 1 december loopt de verzekering automatisch door in het volgende kalenderjaar.

Collectieve ongevallenverzekering

Dekkingsoverzicht BA verzekering

Schadeformulier ongevallenverzekering