Medisch

Als gymsportclub is het belangrijk dat je hebt nagedacht over de veiligheid van je sporters, werknemers en vrijwilligers. Stel dat een sporter geblesseerd of gewond raakt, is er dan een EHBO-koffer aanwezig en weet de trainer hoe EHBO verleend moet worden? Wat kun je als club doen om dit te verbeteren op je club? En wat zijn de richtlijnen voor BHV? Je leest het op deze pagina.

Thema's

EHBO

Tijdens trainingen of wedstrijden kunnen gymsporters geblesseerd of verwond raken. Als de blessure niet ernstig is kan de trainer direct eerste hulp bieden. Deze eerste hulp bij sportongevallen is belangrijk voor het verdere herstel.

AED

Een AED (Automatische Externe Defibrillator) is nodig bij een hartstilstand. Bij het snel kunnen behandelen (binnen zes minuten) met een AED is de kans op overleven vele malen groter.

BHV

Heb je als club minimaal één medewerker in dienst, dan ben je wettelijk verplicht voor bedrijfshulpverlening (BHV) te zorgen. Een bedrijfshulpverlener (bhv’er) is opgeleid om in geval van nood de werknemers en klanten in veiligheid te brengen.

Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E)

De Werkgevers in de Sport (WOS) heeft samen met de vakbonden een branche Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) samengesteld. Deze sport RI&E is afgestemd op de risico’s bij sportorganisaties- en verenigingen.

Hitte­protocol

Soms is het te warm om te sporten. Sporten in de hitte kan gevaarlijk zijn. In dit hitteprotocol lees je meer informatie en tips.