Programma EK turnen heren | Livestream senioren | Livescores

Opvolgingscommissie

Op 28 april 2021 was de presentatie van het rapport 'Ongelijke leggers' over de aard en omvang van grensoverschrijdend gedrag binnen de gymsport – en de aanpak ervan door de jaren heen. De KNGU, NOC*NSF en Centrum Veilige Sport Nederland hebben met hulp van verschillende experts en ervaringsdeskundigen gewerkt aan uitwerking.

Voor het monitoren van de voortgang van de aanbevelingen werd in juni 2021 door KNGU en NOC*NSF een onafhankelijke opvolgingscommissie ingesteld. De commissie had een brede samenstelling en heeft met een beoordelende, begeleidende en adviserende rol bijgedragen aan de uitvoering van de in het rapport genoemde aanbevelingen. De opvolgingscommissie bestond uit:

De commissie was actief van september 2021 tot juni 2023 en heeft periodiek gerapporteerd (openbaar). In het zesde en laatste verslag lees je alles over de afronding en vervolg opvolgingscommissie.

12 oktober 2021
Lees hier het eerste openbare verslag van de opvolgingscommissie.

10 februari 2022
Lees hier het tweede openbare verslag van de opvolgingscommissie.

28 maart 2022
Lees hier het tussentijdse (en tevens derde) verslag van de opvolgingscommissie, inzake de tegemoetkomingsregeling voor (oud-)gymsporters. 

28 juli 2022
Lees hier het vierde openbare verslag van de opvolgingscommissie.

15 december 2022
Lees hier het vijfde openbare verslag van de opvolgingscommissie.

15 juni 2023
Lees hier het zesde en laatste openbare verslag van de opvolgingscommissie.