Vacature voorzitter LTC Dans

Meer mensen laten bewegen én laten genieten van dans. Dat is de droom van de KNGU. Voor de Landelijke Technische Commissie (LTC) Dans zijn we op zoek naar een voorzitter die hieraan een bijdrage wil leveren. Je maakt onderdeel uit van een enthousiast team van commissieleden. Je bent samen verantwoordelijk voor de organisatie van de landelijke dansweekenden, de ontwikkeling van de Technische Reglementen (TR) en de afstemming met verschillende stakeholders zoals verschillende werkgroepen en District Technische Commissies (DTC's).

Wat betekent dit?
Als voorzitter van de LTC ben jij dé stimulator binnen de commissie om de landelijke dansweekenden te blijven ontwikkelen. Dit doe je met vertrouwen in de visie op de gymsport en met de strategie 2024-2028 als leidraad. Dans speelt hierin een belangrijke rol. Jouw enthousiasme zorgt ervoor dat de commissieleden hieraan bijdragen. Ook bewaak je hierbij het takenpakket van de leden. Draagvlak en begrip voor elkaar is belangrijk. Daarom is het belangrijk dat je goed samenwerkt met de medewerkers van het bondsbureau. Op die manier dragen we dezelfde boodschap uit naar onze stakeholders.

Wat houdt deze rol in?

 • Je draagt de visie op de gymsport en strategische lijn uit, in alle werkzaamheden die bij de LTC horen;
 • Je werkt aan een veilige sfeer binnen de LTC en straalt deze uit naar buiten;
 • Je bent de voorzitter van vergaderingen van de LTC.

Hoe ga jij te werk?

 • Je weet de juiste mensen aan je te verbinden, die met de LTC kunnen werken aan de ontwikkeling van de discipline dans;
 • Je staat open voor opvattingen & meningen van stakeholders, en je kunt daar op respectvolle wijze een vervolg aan geven;
 • Je samenwerking met het bondsbureau is gemakkelijk en snel;
 • Je bent flexibel door mee te bewegen met maatschappelijke ontwikkelingen in de sportsector;

jouw profiel

Wat heb jij als commissielid in huis?

 • Aantoonbare betrokkenheid met de danssport;
 • Je hebt ervaring in het leidinggeven aan een groep, als beroep of als vrijwilliger;
 • Je mondelinge communicatie is uitstekend, en je bent gericht op het creëren van draagvlak bij stakeholders & sporters;
 • Zicht op de strategische- en pedagogische visie van Dutch Gymnastics/KNGU;
 • Stelt algemeen belang van de KNGU boven persoonlijk belang en belangen van verschillende KNGU-geledingen;
 • Je bent bereid om een vrijwilligersovereenkomst te ondertekenen en een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te leveren.

zijn wij een match?

Wat doet de LTC dans?
Vergaderingen vinden zo’n 6 keer per jaar plaats centraal in het land.
De functie is op vrijwillige basis, met een investering van gemiddeld 10-15 uur per maand (inclusief vergaderingen). Gemaakte onkosten worden op declaratiebasis vergoed.

Bij deze functie hoort een overeenkomst voor vrijwilligers en het aanleveren van een VOG is verplicht. Meer informatie over de organisatie en over je werk als vrijwilliger lichten we graag mondeling toe.
 
Uiteraard waarderen wij je inzet enorm en laten dit merken op speciale momenten. Als voorzitter word je benoemd door de directeur van de KNGU voor een periode van 4 jaar, met een maximum van 3 termijnen.

Enthousiast?
Zie jij jezelf al als commissielid en kun je niet wachten om een bijdrage te leveren aan onze mooie danssport? Stuur dan uiterlijk 7 juli 2024 je cv en een korte motivatie naar: [email protected]. We nemen daarna contact met je op. 

Vragen?
Op de website vind je meer informatie over de KNGU, zoals de strategie, het jaarplan, bestuursmodel, statuten en reglementen.

Trots op werken bij de KNGU
Meer mensen laten bewegen én laten genieten van de gymsport. Dat is het doel van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU), de oudste sportbond van Nederland. Al 150 jaar houden we ons bezig met een leven lang bewegen. Van gym, turnen, freerunning tot urban dance, jazzdans, trampoline- en groepsspringen. Van amateursport tot topsport. Voor jong en oud. De KNGU zet zich in voor kwalitatieve en vernieuwende producten en dienstverlening naar clubs, sporters, ouders, fans en alle andere betrokkenen binnen de gymsport. We laten ons inspireren door onze olympische sporthelden. En koesteren ons paradepaardje het nijntje Beweegdiploma. Onder de vlag van Dutch Gymnastics werken we samen met 260.000 sporters, 1.000.000 fans, ruim 900 clubbesturen en 5.000 coaches en trainers aan een plezierige en veilige sportomgeving.