Directie

Foto: Iris van den Broek

Per 1 december 2022 is Remco Boer (52) de nieuwe directeur van de KNGU. Voorzitter Monique Kempff wees bij zijn benoeming op de grote ervaring die de nieuwe voorzitter meeneemt vanuit diverse geledingen van de Nederlandse sport.

“Remco is geen onbekende in de wereld van sport en bewegen en heeft veel kilometers gemaakt in de bestuurlijke wereld. Wij zijn heel blij om hem in ons team te mogen verwelkomen.” Monique Kempff

Voor zijn komst naar de KNGU was Remco Boer directeur van het Kenniscentrum Sport Nederland en daarvoor meer dan 10 jaar de CEO van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB). Verder was hij ook nog bestuurslid bij het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond KNKV. De afgelopen jaren was hij gemeentesecretaris van de Gemeente Wijchen.

Remco Boer heeft naast bestuurlijke functies in de sport ook als sporter en coach op het hoogste niveau in het korfbal meegedraaid.

Wikipedia

Hij ziet de KNGU als een sterk merk met prima fundament van betrokken leden en kijkt daarom ook optimistisch naar de toekomst.

“De gymsport, met al haar disciplines, is een sterk merk en diepgeworteld in de Nederlandse samenleving. Tegelijkertijd heeft de bond, met al haar betrokken leden, een zware periode achter de rug. Ik kijk er enorm naar uit om vanuit positiviteit, veerkracht en vertrouwen samen te bouwen aan deze fantastische sport.” Remco Boer