Amateursport gesloten tussen 17.00 en 05.00 uur

Tijdens de persconferentie van vrijdag 26 november is bekend gemaakt dat, vanaf zondag 28 november, de amateursport tussen 17.00 en 05.00 uur gesloten moet blijven. Deze maatregelen gelden naast de eerder ingestelde regels als de verplichte controle op het coronatoegangsbewijs bij sporters vanaf 18 jaar en het niet toelaten van bezoekers tijdens sportwedstrijden en -activiteiten. De maatregelen gaan op zondag 28 november om 17:00 uur in en zullen in eerste instantie gelden voor drie weken.

Samen met NOC*NSF gaat de KNGU zo snel mogelijk aan de slag om het algemeen sportprotocol Verantwoord sporten aan te passen naar de laatste maatregelen. Zodra het protocol beschikbaar is, worden de maatregelen specifiek vertaald naar de gymsport. De KNGU neemt ook contact op met de organisaties van activiteiten die gepland staan op zondag 28 november.

Als KNGU begrijpen wij dat de aangepaste maatregelen veel vragen oproepen. Daarom worden volgende week twee online bijeenkomsten georganiseerd. In deze bijeenkomsten kunnen vrijwilligers uit de gymsport hun vragen en/of zorgen delen met de medewerkers van de KNGU. Samen kunnen wij kijken naar eventuele oplossingen. Schrijf je via onderstaande linkjes in voor één van beide data.

Maandag 29 november 12.00 – 13.00 uur (aanmelding gesloten)
Dinsdag 30 november 20.00 – 21.00 uur (aanmelding gesloten)

De laatste informatie en maatregelen voor de sport, vind je op de website van de Rijksoverheid.