Nieuws

Bekendmaking WK-teams

Bondscoaches Jeroen Jacobs en Dirk van Meldert hebben hun definitieve selecties bekendgemaakt die Nederland gaan vertegenwoordigen tijdens de Wereldkampioenschappen turnen 2023. De stad Antwerpen is van 30 september t/m 8 oktober het strijdtoneel voor dit WK.

Lees meer

DG The Coach keert terug in oktober

Save the date! De tweede editie van Dutch Gymnastics The Coach in 2023 komt eraan en vindt plaats in Rotterdam op zaterdag 21 en zondag 22 oktober. Dit weekend staat in het teken van inspirerende workshops, interessante lezingen en waardevolle ontmoetingen.

Lees meer

Frank Louter vrijgesproken

Vandaag heeft de Commissie van Beroep Frank Louter vrijgesproken. De beslissing is een gevolg van het zogenaamde 'knip-argument'. De feiten die zich afspeelden vóór 1 januari 2011, de datum waarop de KNGU zich aansloot bij het ISR, zijn niet inhoudelijk beoordeeld door de Commissie van Beroep. De Commissie van Beroep heeft zich slechts inhoudelijk gebogen over feiten die één van de meldsters naar voren heeft gebracht.

Lees meer

Een week vol gymsport spektakel tijdens #WG2023

Duizenden gymsport liefhebbers van over de hele wereld kwamen afgelopen week samen in voor het grootste showsport evenement ter wereld; the World Gymnaestrada. Met het binnendragen van de Nederlandse vlag door Sandra en Wilbert van de Nederlandse delegatie en een fantastische openingsshow klonk zondag 30 juli officieel het startschot van de Gymnaestrada. Met het thema ‘Be Amazed’ stond Amsterdam als gaststad een week lang in het teken van de gymsport in al zijn facetten. Deelnemers en  bezoekers genoten van de ruim 800 verschillende optredens op de verschillende locaties in Amsterdam.

Lees meer

Wereld Gymnaestrada Amsterdam 2023 begint spectaculair!

De 17e editie van de World Gymnaestrada is van start gegaan en Amsterdam is deze week het stralende middelpunt voor bijna 19.000 deelnemers uit maar liefst 60 landen. Met een grootschalige openingsceremonie in het Olympisch Stadion is op zondagmiddag het officiële startschot gegeven voor een week vol groepsperformances, waarbij alle disciplines van de gymsport voorbijkomen. Het evenement staat bekend om de unieke mix van sportiviteit, verbroedering en gezelligheid, en met de nadruk op plezier boven competitie.

Lees meer

Mooie prestaties op het EYOF 2023

Van 23 t/m 29 juli vond het European Youth Olympic Festival (EYOF) plaats in Maribor, Slovenië, waar zes getalenteerde junioren uit Nederland deelnamen aan dit bijzondere evenement.

Lees meer

Selectie European Youth Olympic Festival 2023 bekend

Van 23 tot en met 29 juli 2023 vindt het European Youth Olympic Festival (EYOF) plaats in Maribor, Slovenië. Dit festival, speciaal voor jongeren tussen de 14 en 18 jaar, brengt de beste Europese sporters bij elkaar. De definitieve turnselectie, die Nederland zal vertegenwoordigen deze zomer, is bekend.

Lees meer

Laad meer