Nieuws

Throwback: Vredesfeest pinksterweekend 1946

De gymsport kent een lange, rijke historie. Met het pinksterweekend in het vooruitzicht blikken we terug op het K.N.G.V. Vredesfeest van Pinksteren 1946. Er kwamen 12.000 (!) atleten en 50.000 bezoekers naar Arnhem om samen op een sportieve manier de vrede en de vrijheid te vieren. Lees hier alles over het prachtige weekend.

Lees meer

Oproep sporticonen: bewegen als ‘het nieuwe normaal’

Zeven sporticonen, waaronder Epke Zonderland, roepen zaterdag in een landelijke advertentie de regering en ‘de Nederlander’ op werk te maken van een vitale samenleving, met daarin een cruciale rol voor sport en bewegen. De KNGU ondersteunt het initiatief van harte.

Lees meer

Goud: turnfilm zet leven David Wristers op z'n kop

Een tussenjaar na het gymnasium verandert het hele leven van David Wristers. De Nederlands kampioen sprong van 2016 doet auditie voor de nieuwe turnfilm Goud. Tot zijn grote verbazing krijgt hij een van de hoofdrollen. Een mooiere afsluiting van zijn topsportcarrière had David (20) zich niet kunnen wensen. Vanaf deze week te zien via de demand-kanalen.

Lees meer

Online algemene ledenvergadering (ALV)

In het voorjaar staan voor veel clubs de algemene ledenvergaderingen (ALV) op de agenda. Hoe kun jullie als clubbestuurders hiermee omgaan? Op 21 april is de noodwet voor een online ALV aangenomen en is het mogelijk de ALV digitaal te organiseren. Lees meer!

Lees meer

Laad meer