Nieuws

Uitstel Spelen Tokio: reactie turnsport

De Olympische Spelen in Tokio worden uitgesteld naar 2021. Dat heeft het Internationaal Olympisch Comité (IOC) vandaag bekendgemaakt. De exacte wedstrijddata worden nog bekendgemaakt. In dit artikel reacties van de turnsport.

Lees meer

Turner Bletterman neemt afscheid

Turner Michel Bletterman (28) heeft besloten om te stoppen met turnen. Bletterman vindt het tijd om een nieuwe weg in te slaan. Die nieuwe weg begint voor de Leeuwarder letterlijk op ‘zee’: Bletterman start namelijk met de opleiding tot Matroos Binnenvaart. Binnenkort gaat hij als onderdeel van de opleiding aan boord van een schip dat onder andere door Nederland, België, Duitsland en Luxemburg zal varen.

Lees meer

Coronavirus zorgt voor abrupt einde aan het wedstrijdseizoen

Vanwege de gevolgen van het coronavirus heeft de KNGU besloten om alle aankomende wedstrijden voor de rest van dit seizoen te annuleren. Dit geldt voor alle disciplines en op alle niveaus. Door deze maatregel kan ook het grote NK-weekend ‘Dutch Gymnastics – The Finals’, op 27 en 28 juni in Ahoy Rotterdam, niet doorgaan.

Lees meer

Boodschap van Marieke vd Plas: Laat samen de kracht van de gymsport zien!

Het is een bijzondere situatie waarin we zijn beland, een onwerkelijke rollercoaster. Ik kan me voorstellen dat jullie met allerlei vragen zitten, natuurlijk in eerste instantie over de gezondheid van jezelf en je naasten. Maar ook over wat ons nog te wachten staat aan maatregelen en wat dit betekent voor onze sport en jullie eigen vereniging.

Lees meer

Turnploeg verlaat Baku, alleen Epke Zonderland nog in actie

Turners Bart Deurloo, Rick Jacobs, Frank Rijken, Casimir Schmidt, Bram Verhofstad en turnster Sanne Wevers zijn vannacht samen met hun coaches vanuit Baku terug naar Nederland gereisd. Zij zullen vandaag niet meer in actie komen bij de World Cup. Alleen Epke Zonderland is samen met coach Daniel Knibbeler en fysiotherapeut Tjeerd Tjeerdsma nog in Baku: voor hem staat Olympische kwalificatie nog op het spel.

Lees meer

Laad meer