Beste turnteams van Nederland strijden tegen elkaar in Sittard

SITTARD - Op 16 en 17 november 2019 strijden de beste turnteams van Nederland tegen elkaar om de titels. In de Stadsporthal in Sittard zullen zowel de dames als heren in actie komen tijdens het NK teams. 

Bij de dames wordt er op 16 november gestreden om de Nederlandse- en bondstitels in de categorieën eredivisie tot en met de derde divisie. De heren turnen op 17 november voor de prijzen in de eerste tot en met derde divisie. 

Toppers in actie bij NK teams eredivisie 

In de categorie dames eredivisie verdedigt de formatie van Topturnen Zuid zaterdag de Nederlandse titel. Exact dezelfde formatie als vorig jaar (Tisha Volleman, Marit Reijnders, Guus Majoor en Shade van Oorschot) zal de strijd aangaan met de teams van Klaverblad TON Almelo (runner-ups bij de NK van 2018), De Hazenkamp Gymsports, Turnz Gymnastics Amsterdam, Topsport Noord, Turn4U Utrecht, Topturnen West en BATO Haarlem.

Bij de heren vindt er geen wedstrijd in de eredivisie plaats. Wel wordt er geturnd om de titels in de eerste tot en met derde divisie. 

Teamwork 

In Sittard zal alles draaien om puur teamwork: samen willen de turn(st)ers immers de hoogste score neerzetten voor hun ploeg. Op weg naar de eindstrijd hebben de geplaatste teams zich al eens moeten bewijzen tijdens de kwalificatiewedstrijden in Waalwijk en Leusden. 

Persaccreditatie

Wilt u als pers aanwezig zijn tijdens het toernooi in Sittard? Stuur dan voor donderdag 14 november een mail met uw aanmelding naar [email protected] met uw aanmelding. Hiervoor kunt u het bijgaande accreditatieformulier gebruiken. 

Na aanmelding zult u nog een mail ontvangen met verdere informatie over het toernooi. Indien u verdere vragen heeft laat het ons dan vooral weten.