Centrum voor Topsport en Onderwijs Zuid zoekt saltotoppers

Het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO Zuid) zoekt samen met zes verschillende sportbonden naar talentvolle jonge toppers. Ben jij of ken jij kinderen in de leeftijd van 6 tot 13 jaar die graag salto's maken? Dan willen we jou graag kennis laten maken met onze gymnastische sporten. 

CTO Zuid in Eindhoven is dé plek waar Brabantse topsporters zich ontwikkelen en waar jonge talenten via speciale instroomprogramma’s in Brabant op hoog niveau worden begeleid. Nienke Nijenhuis, manager van CTO Zuid: ‘We zoeken kinderen in de leeftijd van 6 tot 13 jaar die graag salto’s maken. Binnen, buiten, op de fiets, op een trampoline, noem maar op. Kinderen die overal en nergens springen met een skateboard of de gekste dingen op een trampoline of de rand van een zwembad doen. Dat zijn namelijk kinderen die we kennis willen laten maken met onze gymnastische sporten: Freerunnen, BMX Freestyle, Schoonspringen, Trampolinespringen, Turnen en Kunstrijden.

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat iemand heel graag salto’s maakt, maar er nog nooit over nagedacht heeft dat schoonspringen iets voor hem of haar is. Door middel van clinics en gesprekken met topsporters uit deze sportdisciplines, maken we de verbinding met de sportbonden en de lokale verenigingen. En wie weet kunnen we zelfs al talentvolle kinderen identificeren die in kunnen stromen in een van onze eigen talentenprogramma’s én vinden we misschien wel de nieuwe Inge Jansen (onlangs Europees kampioene schoonspringster geworden).’


Doel?

Kinderen kennis laten maken met verschillende gymnastische en acrobatische sporten en talent te ontdekken! Wij zoeken ‘enthousiastelingen’ die meer willen weten van freerunning, schoonspringen, kunstrijden, turnen, BMX-freestyle en trampolinespringen. Deze jonge talentjes kunnen zowel vanuit de georganiseerde sport, zoals verenigingen, maar ook uit de ongeorganiseerde sport, zoals de basisschool, trampolinecentra, et cetera komen. Dus heb je wellicht een nieuwe topper ontdekt tijdens de gymles, een kinderfeestje bij een trampolinepark of misschien wel bij de vereniging zelf, of zou je zelf graag wat meer willen doen met je talent, dan kun jij je hier opgeven voor de verschillende Saltotoppers clinics!

Voor wie?

De clinics zijn voor kinderen tussen de 6 en 13 jaar uit Noord-Brabant.

Wat houdt het traject in?

Kinderen die zich aanmelden kunnen kiezen uit één of meerdere clinics aangeboden. Daarnaast krijgen ze een informatiebijeenkomst en een algemene fysieke test aangeboden. Aan de hand hiervan wordt er per individueel kind gekeken naar de resultaten en het mogelijke vervolgtraject binnen een vereniging of regionaal trainingscentrum. Je mag zelf kiezen welke clinics je bij wilt wonen. Alle 6, slechts 1 of bijvoorbeeld een aantal.

Data

De clinics vinden plaats op de volgende data:

Schoonspringen zondag 6 oktober  minimaal zwemdiploma
Freerunnen dinsdag 15 oktober geen voorkeursleeftijd
BMX-freestyle dinsdag 15 oktober vanaf 8 jaar
Trampoline woensdag 16 oktober vanaf 6 jaar
Turnen meisjes woensdag 16 oktober vanaf 6-9 jaar
Kunstrijden   volgt nog    vanaf 6-9 jaar
Turnen jongens volgt nog alleen jongens van 6-8 jaar

 

Opgeven en meer informatie op: https://ctozuid.nl/saltotopper