Crielaard interim-TD KNGU

Heleen Crielaard is aangesteld als ad interim-technisch directeur bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). Crielaard is een ervaren manager, die haar sporen verdiende in het bedrijfsleven en bij maatschappelijke organisaties. Zij kent de (top)sport van binnenuit: Crielaard kwam veelvuldig uit voor het Nederlands volleybalteam en vertegenwoordigde Nederland op de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona. Ze is de tijdelijke opvolger van Jeroen van Leeuwen. NOC*NSF heeft aangeboden om ter extra ondersteuning oud-turnbondscoach Bram van Bokhoven als prestatie-manager aan de KNGU te verbinden, als optimale voorbereiding op de Olympische Spelen van Parijs.

Crielaard is tot en met de Olympische Spelen van Parijs aangesteld en is als ad interim-technisch directeur verantwoordelijk voor de talent- en topsportprogramma’s binnen het dames- en herenturnen. KNGU-directeur Remco Boer is blij met de komst van Crielaard. “We wilden het vertrek van Jeroen van Leeuwen zo snel mogelijk opvullen om de continuïteit van het talent- en topsportprogramma te waarborgen. Zowel het dames- als het herenteam zijn volop in voorbereiding op de Olympische Spelen en die voorbereidingen willen we zo min mogelijk verstoren. Met Crielaard stellen we iemand aan die haar sporen als manager heeft verdiend, maar ook als geen ander weet hoe het leven van een topsporter eruitziet en welke weg er af te leggen is richting de Olympische Spelen.”

Na haar actieve sportloopbaan vervulde Crielaard verschillende functies op het snijvlak van marketing, communicatie en sponsoring. In 2006 trad zij in dienst bij de Rabobank, waar ze als hoofd externe communicatie verantwoordelijk was voor alle sponsoractiviteiten. Na haar vertrek bij Rabobank in 2019 vervulde ze diverse functies als interim-manager, onder meer als directeur Topsport Metropool, het Team NL-centrum in de gemeenten Rotterdam, Den Haag en Dordrecht.

Extra ondersteuning NOC*NSF
NOC*NSF heeft aangeboden de ondersteuning en advisering richting de turners van TeamNL te intensiveren richting de Olympische Spelen van Parijs en heeft oud-turnbondscoach Bram van Bokhoven als extra prestatiemanager aan de KNGU verbonden. Samen met Crielaard als ad interim-technisch directeur en Van Bokhoven als prestatiemanager wordt ingezet op een optimale voorbereiding en deelname van de turners aan de Olympische Spelen.

Gerelateerd

Van Leeuwen legt functie neer

Jeroen van Leeuwen legt per direct zijn functie als technisch directeur bij de KNGU neer. Hij was sinds mei 2022 in dienst bij de KNGU en als technisch directeur verantwoordelijk voor de talent- en topsportprogramma’s binnen het dames- en herenturnen. Er is een verschil van inzicht ontstaan over de wijze waarop met deze programma’s optimale resultaten geboekt kunnen worden. Dit heeft geleid tot een vertrouwensbreuk tussen enkele leden van de technische staf en Van Leeuwen.

Lees meer

Alle artikelen