De trainer/coach van het jaar is…

De trainer/coach is een sleutelfiguur in de gymsport en verdient méér dan ooit waardering van sporters, ouders, clubgenoten en het bestuur. Om deze groep superhelden extra in het zonnetje te zetten organiseerden we deze zomer de trainer/coach van het jaar verkiezing. Uit bijna 250 aanmeldingen selecteerde de jury negen genomineerden die kans maakten op de titel. Via een stemronde konden zij zoveel mogelijk stemmen verzamelen wat resulteerde in drie finalisten: Aniek Maat, Chantal Vellinga en Aimée Tent.

Met 36% van de stemmen is Chantal Vellinga, trainster bij gymnastiekvereniging Leeuwarden, uitgeroepen tot winnares. Zij mag het hele jaar de titel coach/trainer van het jaar dragen. Haar hele verhaal en ervaring rondom de verkiezing lees je binnenkort terug in de nieuwe editie van The Connection. Lees hier alvast het artikel uit de Leeuwarder Courant dat eerder tijdens de verkiezing is verschenen.

De finalisten zijn vandaag tijdens het event The Coach door directeur Marieke van der Plas in het zonnetje gezet. “Ik ben trots vandaag hier drie stralende coaches en hun fans te zien. Deze drie coaches op het podium staan voor al onze trainers en coaches in het land. Chantal is een terechte winnaar, zij laat met enthousiasme en passie zien waarom zij zich inzet voor de gymsport."

Naast de officiële oorkonde kregen de coaches een mooi Dutch Gymnastics kledingpakket van Craft en een VIP-arrangement voor een concert in de ZIGGO-Dome.

Vanuit Stuttgart (WK Turnen) feliciteren ook de bondscoaches Bram van Bokhoven (turnen heren) en  (plaatsvervangend bondscoach) Vincent Wevers (turnen dames) de winnende trainer/coach Chantal. “Het is mooi te zien dat zoveel mensen de moeite hebben genomen om te stemmen op deze coaches. De waardering  vanuit ouders en sporters is voor de coach van onschatbare waarde.”, aldus Bram van Bokhoven. Vincent Wevers sluit zich hierbij aan:  “Deze trainers zijn elke dag bezig kinderen met plezier op te leiden tot nog betere sporters. Het is fijn dat zij als belangrijke schakels in de sport dit mooie podium krijgen vanuit het werkveld en de bond.“

Via deze weg willen wij Chantal van harte feliciteren met de titel coach/trainer van het jaar en ook onze bewondering uitspreken naar alle 5.000 trainers en coaches die zich dagelijks inzetten voor de gymsport. Voor ons zijn jullie allemaal winnaars.