Een veilige omgeving voor iedereen

De gevolgen van de coronacrisis zijn ook voelbaar in de gymsport. Daar waar iedereen probeert vanuit zijn eigen overtuiging het juiste te doen, lopen we tegen verscherping van tegenstelling aan, die resulteren in spanning. En dat terwijl wij allemaal eenzelfde passie delen, namelijk de gymsport. Met dit bericht roepen wij alle gymclubs, trainers-coaches, assistenten, juryleden, vrijwilligers en andere betrokken op om bij te dragen aan een veilige en plezierige sportomgeving voor iedereen.  

Met de komst van de aangescherpte coronamaatregelen is vanaf 6 november een coronatoegangsbewijs (CTB) vereist op binnensportlocaties voor publiek en sporters. Voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers is op die regel een uitzondering gemaakt.   

Om de veiligheid van jezelf en de ander bij officiële KNGU activiteiten te waarborgen, vragen we een ieder de huidige maatregelen te respecteren en hanteren. Want samen dragen we de verantwoordelijkheid om onze mooie sport op een veilige manier draaiende te houden.  

We benadrukken nog eens het belang van het naleven van de basisregels (denk aan de 1,5 meterregel) en willen daarnaast wijzen op de opties om een mondkapje te dragen of op locatie een zelftest af te nemen. Uiteraard op basis van vrijwilligheid. Beide kunnen bijdragen aan het gevoel van veiligheid en welbevinden van alle mensen in de zaal en op de vloer die daar behoefte aan hebben. Het is de sport van ons samen, en alleen samen kunnen we veilig en plezierig sporten mogelijk maken, en de sport open houden. De KNGU zal organiserende clubs financieel tegemoetkomen bij de aanschaf van middelen als mondkapjes en zelftesten.

Verder kan het zo zijn dat de veiligheidsregio en/of de gemeente afwijkt van de landelijke richtlijnen van de overheid en het RIVM. Het is dan ook goed om je te laten informeren door jouw gemeente, zeker als je bijvoorbeeld een wedstrijd of evenement organiseert. Als er andere maatregelen van kracht zijn in jouw gemeente, dan kan je dat vooraf communiceren aan de deelnemers, vrijwilligers en bezoekers zodat zij niet voor een verrassing komen te staan.  

Mocht je behoefte hebben aan ondersteuning in contact met gemeente, neem dan contact op met een van onze accountmanagers via het serviceteam [email protected]. 

Bovenstaande is afhankelijk van wat op 12 november door het demissionair kabinet wordt besloten en bekend gemaakt in de persconferentie.