EK-trajectselectie turnen heren

Op 13 en 20 maart vonden twee interne kwalificatiewedstrijden plaats om te bekijken of er naast de reeds aangewezen voorlopige EK-trajectselectie, bestaande uit het kernteam van de Oranjeselectie, nog turners aan de trajectselectie moeten worden toegevoegd.

Bondscoach Bram van Bokhoven heeft op basis van de wedstrijdresultaten tijdens de twee kwalificatiewedstrijden in respectievelijk Den Bosch en Heerenveen besloten om één turner aan de EK-trajectselectie toe te voegen, te weten Loran de Munck.

Dit betekent dat de definitieve EK-trajectselectie bestaat uit de volgende turners:
Bart Deurloo, Jordi Hagenaar, Jermain Grunberg, Rick Jacobs, Loran de Munck, Frank Rijken, Casimir Schmidt, Martijn de Veer, Bram Verhofstad en Epke Zonderland. Vanuit deze tien turners wordt uiteindelijk de afvaardiging naar de EK samengesteld. Op 9 april wordt deze bekendgemaakt.

Nederland mag maximaal zes turners afvaardigen naar de EK. Er kunnen er maximaal vier per toestel worden ingezet. De EK is dit jaar een individueel kampioenschap. Dit betekent dat er geen teamwedstrijd zal plaatsvinden.

Tijdens de EK kan er door Nederland, op basis van de meerkampscore in de kwalificatiewedstrijd nog een startbewijs voor de Olympische Spelen behaald worden. Vanuit het continent Europa kunnen er namelijk nog twee turners kwalificeren (maximaal 1 per land). Meer informatie vanuit de FIG vind je hier.

Er vindt op 10 april nog een interne testwedstrijdplaats, waarna op 17 april de delegatie vertrekt naar Bazel. De wedstrijden vinden plaats van 21 t/m 25 april. Klik hier voor informatie over de EK.