Elze eindigt op een 8e plaats

In haar WK-debuut eindigt Elze Geurts op een achtste plaats in de toestelfinale op sprong. Op zaterdagochtend kwam de 26-jarige debutante als laatste turnster in actie. Na een goede eerste sprong kwam ze helaas met haar tweede sprong ten val.

Elze zag in de finale zeven turnsters in actie komen, voordat ze zelf aan de beurt was om haar twee sprongen te laten zien. Net als in de kwalificatiewedstrijd liet Elze twee sprongen zien met een moeilijkheidsscore van maar liefst 5.4. Niet veel turnsters weten die moeilijkheid te halen. De totaalscore wordt uiteindelijk gevormd door de moeilijkheidsscore en de uitvoeringsscore bij elkaar op te tellen.

De eerste sprong van Elze werd goed uitgevoerd. Ze kwam hoog van de pegasus, waardoor ze veel ruimte had om netjes te kunnen schroeven. Ze behaalde voor haar eerste sprong een totaalscore van 14,366. 

Haar tweede sprong heeft ze nog niet vaak kunnen turnen op een groot toernooi. Tijdens de kwalificatiewedstrijd wist ze deze fantastisch uit te voeren, maar helaas kwam dat er vandaag niet uit. Ze kwam ten val bij haar landing en behaalde daarmee voor haar tweede sprong een score van 12,333. 

Met een totaalscore van 13,349 over twee sprongen eindigt Elze op een achtste plek in de WK finale. Een WK-debuut om trots op te zijn! Het goud in de sprongfinale gaat naar de Braziliaanse Rebeca Andrade.

Vanuit Japan laat Elze na haar finale weten dat dit haar langste week sinds tijden is geweest. 

Uitslagen
Alle uitslagen van dit WK vind je hier