Epke Zonderland moet World Challenge Cup Varna laten schieten

TeamNL-turner Epke Zonderland moet vanwege een situatie van overmacht afzien van deelname aan de World Challenge Cup in Varna.

Epke is donderdag 6 mei voor een korte trainingsstage afgereisd naar Israël, om daar onder goede klimatologische omstandigheden te kunnen trainen. Niet lang na aankomst in Israël is de situatie omgeslagen en duurt het verblijf daar noodgedwongen langer dan vooraf gepland. Hierdoor is de voorbereiding op de World Challenge Cup in Varna verstoord geraakt en heeft Epke, mede gezien de logistieke belemmeringen in verband met de coronamaatregelen, besloten af te zien van deelname. 

Epke: “Mijn voorbereiding op de Olympische Spelen moet ik weer aanpassen. Ook is op dit moment de laatste qualifier voor de Spelen (World Cup in Doha) nog steeds niet definitief gepland. Ik blijf mij voorbereiden op de Spelen in Tokio, mét of zonder qualifier in Doha.”   

Bij navraag bij de FIG wordt aangegeven dat de World Cup in Doha nog steeds op de planning staat en dat het wachten is op de toestemming van de autoriteiten in Qatar.

World Challenge Cup Varna
De World Challenge Cup in Varna (Bulgarije) is van donderdag 27 t/m zondag 30 mei aanstaande. De samenstelling van de ploeg is gewijzigd: Jermain Grünberg, Luuk Huernink, Rick Jacobs, Loran de Munck, Frank Rijken en Casimir Schmidt. Bij de dames zijn Sara van Disseldorp, Vera van Pol en Sanna Veerman afgereisd. 

Schema
Op donderdag en vrijdag staan de kwalificaties op het programma. Zaterdag en zondag worden de finales geturnd. Onderstaand onderdelen waaraan de turnsters en turners gaan deelnemen:

Dames
Sara van Disseldorp - balk (vrij) en vloer (vrij)         
Vera van Pol - brug - ongelijk (do) en vloer (vrij)
Sanna Veerman - brug ongelijk (do) en balk (vrij)

Heren
Jermain Grünberg - brug (vrij) en rek (vrij)
Luuk Huernink - vloer (do) en rek (vrij)
Rick Jacobs - vloer (do), ringen (do) en sprong (vrij)
Loran de Munck - brug (vrij)
Frank Rijken - voltige (do)
Casimir Schmidt - voltige (do), ringen (do) en sprong (vrij)

Meer informatie vind je hier.