Programma EK turnen heren | Livestream senioren | Livescores

Fieke Willems stelt zich niet beschikbaar voor volgende periode

Onlangs heeft Fieke Willems laten weten zich niet herbenoembaar te stellen voor een derde termijn in het Bondsbestuur. Haar drukke leven, zowel zakelijk als privé, heeft haar dit besluit doen nemen. In 2012 trad Fieke toe tot het Bondsbestuur. Haar ervaringen op de werkvloer, waarvan bijna 20 jaar als topturnster, nam zij mee in het bestuur. Op 31 oktober 2020 draagt zij, na acht jaar, haar taken als bestuurder van de KNGU over.

De keuze om te stoppen was niet makkelijk. Fieke Willems: “Ik ben zeker niet over een nacht ijs gegaan. De KNGU is op dit moment bezig met een groot onderzoek naar de gezondheid en veiligheid van de sport, een onderwerp dat mij na aan het hart ligt. Dit maakte mijn besluit om nu te stoppen extra moeilijk. Niet alleen de situatie bij de KNGU vraagt op dit moment een groot commitment met een forse tijdsinvestering, maar ook mijn baan als arts in coronatijd en niet op zijn minst mijn jonge kinderen. Hoewel het dus lastig blijft om de KNGU juist in deze tijd te verlaten, hebben mijn jonge gezin en mijn baan als neuroloog prioriteit. Natuurlijk blijf ik de gymsport en de ontwikkelingen op het gebied van de mentale en fysieke gezondheid in de sport volgen. Ik heb me de afgelopen 30 jaar met hart en ziel voor deze sport ingezet, dat gaat niet zomaar weg.”

Voorzitter Monique Kempff snapt de beslissing van Fieke heel goed en dankt haar voor haar inzet: “Fieke bracht bestuurlijke professionaliteit gecombineerd met persoonlijke ervaring naar de KNGU. Zij staat niet alleen voor de topsport, maar ook voor de breedtesport. Ik ben er trots op haar te hebben leren kennen als een integere toegewijde vrouw, die nu kiest voor haar persoonlijke pad. Ik wil Fieke enorm bedanken voor jarenlange inzet. Je hebt de moed gehad om moeilijke thema’s blijvend te agenderen en dat durf je nu aan anderen over te laten. Heel erg bedankt Fieke en veel geluk met je verdere leven!”

De Bondsraad gaat samen met het bestuur op zoek naar een nieuw bestuurslid.