Doel behaald: Olympisch teamticket voor de heren

Na een zenuwslopende periode van ruim 18 uur voor de heren hebben ze eindelijk het verlossende woord waar ze op hoopten: het Olympische teamticket is binnen!

Met een score die 'nèt niet lekker was om rustig mee te slapen' eindigden de heren gisteren hun wedstrijd. Vol spanning keken de heren naar de laatste subdivisies. Terwijl de laatste scores van Frankrijk, Hongarije, Italië en Korea op het bord verschenen werd het langzaam maar zeker bekend dat Nederland opgelucht adem kon halen. Nederland liet op zondag uiteindelijk alleen Italië passeren, waardoor Nederland op de elfde plek eindigde in het landenklassement.

Bekijk de ontlading van het herenteam

Al bekend op zaterdagavond was dat er geen toestelfinale in zat voor de heren, maar wel werd zondagmiddag duidelijk dat Casimir gekwalificeerd is voor de meerkampfinale. De 24 beste meerkampturners (max. 2 per land) mogen meedoen aan deze finale. Op de 'opgeschoonde' lijst is hij 20e geworden in de kwalificatie - 21e in het klassement. Casimir turnt de meerkampfinale op donderdag 5 oktober vanaf 19.30 uur in Sportpaleis Antwerpen.

Lees meer