In memoriam: Christian Meulendijks

Helaas heeft ons het droevige bericht bereikt dat Christian Meulendijks op vrijdag 6 januari 2023 op 66-jarige leeftijd is overleden.

Christian was voor heel veel clubs, juryleden en sporters het gezicht als het gaat over het landelijke toestelpakket. Het zorgdragen voor sporthallen, ingericht met veilige en goede toestellen voor de turnsters en turners in Nederland, was zijn passie. Voor turnsters en turners deed hij alles, zodat zij optimaal kunnen presteren.

Goede toestellen, een veilige omgeving, verantwoorde aanpassingen voor het verankeren van de toestellen. Christian wist het en kwam bij problemen met een oplossing.

Christian was een harde werker die, als het nodig was, tot diep in de nacht en ergens in het land een wedstrijdsituatie ging neerleggen. Om vervolgens de volgende morgen weer vroeg aanwezig te zijn om de verzoeken van de sporters in te willigen. In ruim 30 jaar als vrijwilliger voor de KNGU actief te zijn geweest, heeft hij geen wedstrijd gemist. Hij was er altijd. Als het toestellenpakket voor turnen dames werd besteld kreeg je Christian erbij.

Christian heeft door de jaren heen ook geholpen bij diverse internationale wedstrijden die in Nederland werden gehouden, zoals de EK in Amsterdam, WK in Rotterdam, de EYOF in Utrecht en vele interlands met het Nederlandse team.

Christian leefde voor de turnsport. Veel... Heel veel vrijwilligers van clubs en duizenden sporters hebben dankzij de tomeloze inzet van Christian hun oefeningen kunnen laten zien.

We wensen zijn zoon, broer, zus en alle dierbaren veel sterkte.