Jouw factuur van de voorwedstrijden ziet er anders uit!

Corona 
De coronapandemie heeft op veel zaken een negatieve impact gehad. Ook op de gymsport. Tijdens de pandemie heeft de KNGU op meerdere momenten wedstrijden moeten annuleren. Soms op het allerlaatste moment. De wedstrijdgelden die daarvoor bestemd waren, zijn geretourneerd.  

Per wedstrijd één factuur 
Om de enkele wedstrijden aan de gymclubs terug te kunnen betalen, heeft de KNGU gekozen om alle wedstrijden achteraf te factureren. Oftewel, na iedere wedstrijd een factuur. Dit had als voordeel dat na een weekend, alleen de wedstrijd werd gefactureerd die daadwerkelijk had plaatsgevonden. Een nadeel van dit systeem is dat het minder efficiënt en tijdrovend is. 

Terug naar de oude situatie 
Vanaf seizoen '23-’24 vindt de facturatie plaats zoals het was voor de coronapandemie. Dit betekent dat een club de factuur voor alle voorwedstrijden krijgt, zodra een sporter de eerste wedstrijd heeft gehad. Naast dat dit efficiënter is kunnen hierdoor de kosten worden gefinancierd, die voorafgaand aan de voorwedstrijden gemaakt worden. 

Tip de penningmeester! 
Lees je dit? En ben je geen penningmeester? Deel het dan vooral, zodat de penningmeester zich op deze wijziging kan voorbereiden. In de nieuwsbrief aan clubbestuurders komt ook een bericht, maar een extra herinnering kan geen kwaad! 

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met de KNGU via het serviceteam. Ze helpen je graag. 

055 505 8700 
[email protected]