Merel Pouw beëindigt turncarrière

Merel Pouw heeft de moedige beslissing genomen om te stoppen met turnen. Na een periode waarin ze merkte dat het steeds moeilijker werd om de motivatie op te brengen voor topturnen, heeft ze de knoop doorgehakt.

Merel: ‘De turnsport heeft mij veel gebracht, niet alleen heb ik veel turntechnische elementen geleerd, het heeft mij ook geleerd om door te zetten en doelen te bereiken. Het heeft mij ook zelfstandig gemaakt in het vinden van oplossingen. Ik ga de sport zeker missen, en hoop als trainster een nieuwe invulling in de sport te vinden.’

Merel is als 6 jarige begonnen bij Enjoy-sports in Sneek. Op haar achtste maakte ze de overstap naar Topsport Noord in Heerenveen om onder begeleiding van Janneke Wiersma-Bloembergen de opleiding tot topturnster te volgen. Merel is sinds 2016 lid van een KNGU selectie en heeft in 2019 de Nederlandse driekleur vertegenwoordigd op het FIT toernooi in Gent België. 

In de komende periode gaat Merel aftrainen en zich richten op hockey en school.

De KNGU bedankt Merel voor haar mooie en elegante turnen, haar positieve bijdrage tijdens de trainingen en wenst haar veel moois toe in de toekomst.