Mooie prestaties op het EYOF 2023

Van 23 t/m 29 juli vond het European Youth Olympic Festival (EYOF) plaats in Maribor, Slovenië, waar zes getalenteerde junioren uit Nederland deelnamen aan dit bijzondere evenement.

Tijdens het EYOF 2023 hebben de Nederlandse turners mooie prestaties neergezet. In de landenwedstrijd lieten de dames, Tara Hanaseth, Alij de Wijze en Maud Aldenzee, zien wat ze in huis hadden en veroverden ze een zevende plek met een totaalscore van 96,800 punten. De heren, Leon Atherton, Cas Keser en Aaron Enser, stonden net als de dames voor een grote uitdaging in een sterk deelnemersveld, maar wisten een bewonderenswaardige achtste positie te behalen in de landenwedstrijd met een totaalscore van 153,800 punten. In de Mixed-cup behaalden Alij en Leon een eervolle 13e plek.

Ook op individueel niveau schitterde het Nederlandse team. Cas bewees zijn vaardigheid in de ringenfinale en eindigde op een respectabele zesde plaats, met een score van 12,966 punten. Aaron, die als eerste reserve stond voor de vloerfinale, kreeg onverwachts de kans om deel te nemen vanwege een blessure tijdens de warming-up. Hij toonde zijn veerkracht en behaalde een mooie vijfde plaats met een score van 12,700 punten.

Op de afsluitende dag van het EYOF stond Alij de Wijze in de balkfinale, waar ze een eervolle achtste plek veroverde met een score van 10,933 punten.

Alle deelnemers en coaches mogen oprecht trots zijn op hun prestaties en hun deelname aan dit evenement.