Nieuwe maatregelen vragen extra inspanning vrijwilligers

Tijdens de persconferentie van dinsdag 2 november, werd bekend dat vanaf zaterdag 6 november weer aangescherpte coronamaatregelen gelden. Ook voor sportaccommodaties, binnen én buiten, zal vanaf dan de verplichte controle van het coronatoegangsbewijs gelden bij supporters én sporters vanaf 18 jaar. Alle sportclubs krijgen de opdracht om op hun complex de verplichte controle van het coronatoegangsbewijs te gaan naleven.

"We weten dat we extra inspanning gaan vragen van onze vrijwilligers" Marieke van der Plas - directeur KNGU

Samen met NOC*NSF gaat de KNGU kijken naar het algemeen sportprotocol Verantwoord sporten en deze aanpassen aan de laatste maatregelen. Zodra het protocol beschikbaar is, vertalen wij de maatregelen specifiek naar de gymsport. Update: Het protocol is inmiddels vertaald. Deze vind je op deze pagina.

"We hebben grote vraagtekens bij de uitvoerbaarheid, de handhaafbaarheid en ook het nut van mogelijke maatregelen die de toegang tot sporten gaan beperken. Voor ongeveer tien miljoen mensen geldt dat ze wekelijks sporten, van wie bijna de helft op een sportclub. Daarmee houden zij hun weerstand en gezondheid op peil. Actief sporten heeft geen of een zeer beperkt risico op verspreiding van het virus en zou aangemoedigd in plaats van beperkt moeten worden." Woordvoerder van NOC*NSF

Voor alle laatste informatie en maatregelen verwijzen wij jullie naar de website van de Rijksoverheid. Bekijk hier het recente overzicht van de maatregelen voor de sport.