Olympische Spelen 2024

Foto: TeamNL

De Road to Paris was lang, maar het heren- en damesturnteam zijn nu eindelijk gearriveerd! Op zaterdag 27 juli is de grote dag voor het herenteam. Jermain Grünberg, Frank Rijken en Casimir Schmidt turnen een volledige meerkamp, Loran de Munck komt in actie op voltige, brug en ringen en Martijn de Veer op vloer, rek en sprong. 

Op zondag 28 juli komen de dames in actie. Op de meerkamp komen Vera van Pol, Naomi Visser en Lieke Wevers in actie, terwijl Sanna Veerman turnt op brug, sprong en vloer en Sanne Wevers zal schitteren op haar specialiteit balk.

Bekijk het programma

Bekijk de damesselectie

Bekijk de herenselectie

Wedstrijdformat

Kwalificaties

De sporters turnen één kwalificatiewedstrijd en kunnen zich daarmee in verschillende finales plaatsen.

Teamkwalificatie

De teams bestaan uit vijf sporters. Op ieder toestel komen vier sporters in actie. De drie hoogste scores per toestel worden bij elkaar opgeteld voor de totaalscore. De totaalscores van ieder toestel worden bij elkaar opgeteld. De acht beste landen plaatsen zich voor de teamfinale. 

Meerkampkwalificatie

De individuele scores van alle toestellen worden bij elkaar opgeteld. De 24 sporters met de hoogste gecombineerde score plaatsen zich voor de meerkampfinale. Er mogen maximaal twee sporters per land meedoen met deze finale. Alleen de sporters die in de kwalificatie op alle toestellen turnen kunnen zich plaatsen voor de meerkampfinale.

Toestelkwalificatie

De acht hoogste scores op een individueel toestel plaatsen zich voor de finale op dat specifieke toestel. Er kwalificeren zich maximaal twee sporters per land. Op het toestel sprong maken alleen de sporters die in de kwalificatie twee sprongen hebben geturnd kans op de sprongfinale.

Finales

Teamfinale

De teams bestaan uit vijf sporters. Op ieder toestel komen drie sporters in actie. Alle scores tellen mee in de teamfinale en worden bij elkaar opgeteld voor de eindscore.

Gerelateerd

Olympisch damesturnteam bekend

Vera van Pol, Sanna Veerman, Naomi Visser, Lieke Wevers en Sanne Wevers gaan Nederland vertegenwoordigen tijdens de Olympische Spelen in Parijs. Dat heeft bondscoach Jeroen Jacobs bekendgemaakt. Technisch directeur a.i. Heleen Crielaard heeft de teamvoordracht van de bondscoach overgenomen en het damesteam aangewezen en voorgedragen aan NOC*NSF.

Lees meer

Alle artikelen