Oranje-turn(st)ers na 28 april aan de slag in CTO’s

Na 28 april mogen turn(st)ers met een A-, High Potential of selectie status weer trainen op de door NOC*NSF en KNGU geïdentificeerde plekken. 

De KNGU heeft er in samenspraak met NOC*NSF voor gekozen om de trainingen van deze groep sporters te laten plaatsvinden in Amsterdam, Den Bosch, Heerenveen, Hoofddorp en Zwijndrecht. 

Dit zijn erkende topsport centra waar een Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) setting is en waar een medisch begeleidingsteam beschikbaar is. 

De trainingen zullen na 28 april worden opgestart onder toezicht van de gemeente en het CTO. “Het is vooral belangrijk dat we laten zien dat het op een veilige manier kan. Dan wordt het makkelijker om uiteindelijk een volgende groep sporters toe te laten,” zegt technisch directeur Mark Meijer. 

Alleen turnen dames en turnen heren 

Volgens de regels van NOC*NSF mogen voorlopig alleen sporters met een A-, High Potential of selectie status trainen op de geïdentificeerde plekken. 

Daarmee komen alleen sporters van de disciplines turnen dames en turnen heren in aanmerking voor trainen in erkende centra. 

De KNGU hoopt dat deze ontwikkeling op topsportgebied een eerste stap is op weg naar een volledige opening van de trainingsmogelijkheden voor gymsporters in alle niveaus, leeftijden en disciplines. Daarvoor is de bond echter afhankelijk van beslissingen van overheidswege.