Prachtige 5e plaats voor Naomi

Op donderdag 21 oktober is Naomi Visser in actie gekomen in de WK-meerkampfinale. Na vier goede oefeningen eindigt ze met een puntentotaal van 52.832 op een 5e plaats. Nooit eerder behaalde een Nederlandse turn(st)er een top-5 klassering in een WK-meerkampfinale.

Naomi startte haar finale op het toestel brug. Daar waar ze in de kwalificatie nog moest improviseren door een fout, volbracht ze vandaag haar oefening veel beter. Met een score van 13,800 begon ze haar meerkampfinale sterk.

‘’Brug ging een stuk beter dan met de kwalificaties. Alleen aan het einde zat ik heel ver aan de zijkant van de brug, waardoor ik moest vechten om daar nog goed doorheen te komen dus dat was niet meer zo netjes.’’ Naomi Visser

Ook op het onderdeel balk verbeterde Naomi zich ten opzichte van de kwalificatiewedstrijd. Ze zette vandaag een stabiele oefening neer en behaalde met een puntentotaal van 12,966 de vijfde score op dit toestel.

Op vloer en sprong heeft ze laten zien wat ze in haar mars heeft, waardoor ze de meerkampfinale eindigt op een vijfde plaats met een totaalscore van 52,832. Het goud ging naar de Russin Angelina Melnikova met een totaalscore van 56.632. De meerkampturnster is na afloop van de wedstrijd kritisch op zichzelf:

‘’Op vloer mistte ik een sprong na mijn eerste serie, waardoor ik dit aan het eind van mijn oefening moest compenseren. Ik heb daar nooit op getraind maar het ging gelukkig wel goed. Helaas lukte net als bij de kwalificatie mijn pirouette niet goed, waardoor ik daar nog wel wat heb laten liggen. Gelukkig heb ik mijn oefening gewoon netjes kunnen afmaken.’’ Naomi Visser

Naomi kijk tevreden terug op haar derde WK meerkampfinale:

‘’Ik heb een moeilijke periode achter de rug dus ik ben blij dat ik mij weer heb kunnen herpakken. Als ik dan nu hier dit resultaat neer weet te zetten is dat echt dubbel zo fijn.’’ Naomi Visser

Alle uitslagen van de meerkampfinale vind je hier.

Sprongfinale met Elze Geurts
Ook Elze wist zich te plaatsen voor een finale. Ze staat op zaterdag 23 oktober in de sprongfinale, die om 09.45 uur begint. Alle WK-finales zijn vanaf 21 oktober live te zien bij de NOS via NOS.nl en de NOS-app.