Reactie KNGU op hoger beroep

Afgelopen maandag 28 juni diende het hoger beroep van de KNGU tegen de uitspraak in het kort geding dat Vincent Wevers heeft aangespannen tegen de KNGU. Het kort geding bepaalde onder andere dat de KNGU Vincent Wevers moet voordragen als lid van het coachteam voor de Olympische Spelen in Tokio. De KNGU wilde graag dat het hof deze uitspraak – via het hoger beroep - toetste omdat deze wat de bond betreft op meerdere punten niet juist was.

Vandaag heeft het hof bekendgemaakt het vonnis van de kantonrechter te vernietigen en alle vorderingen van Vincent Wevers af te wijzen. Dit houdt in dat de KNGU Vincent Wevers niet hoeft voor te dragen als lid van het begeleidingsteam bij NOC*NSF voor de Spelen in Tokio.

Marieke van der Plas, directeur KNGU: ‘Het hof heeft ons gehoord, de eerdere uitspraak bestudeerd en de beslissing genomen het eerdere vonnis te vernietigen. Het hof heeft daarmee in dit hoger beroep onze argumentatie - voor de olympische coachstaf die in april is samengesteld – onderkend. Dat betekent dat onze huidige coachstaf door kan gaan op de ingeslagen weg. Al onze inspanningen zijn erop gericht de sporters zo rustig en zo geconcentreerd mogelijk naar de Spelen te laten gaan.’