Voorlopig tweede plek voor damesteam

Nadat de heren eerder vandaag definitief een Olympisch ticket op zak hebben, was het om 16.00 uur tijd voor de dames om ook een topprestatie neer te zetten. Samen met Italië mocht Nederland de kwalificaties voor de dames aftrappen.

Vera van Pol mocht als eerste laten zien wat ze kon op brug. Dit goede voorbeeld werd opgevolgd door de rest, want TeamNL begon sterk! Met een 41,632 werd op brug de hoogste score van alle toestellen behaald.

Op balk moesten Vera en Eythora helaas een val incasseren, maar door de stabiele oefening van Sanne kwam de teamscore daar toch nog op een 39,066 uit. Op sprong en vloer wisten de dames zich weer te herpakken, waardoor zij de wedstrijd afsloten met een teamtotaal van 161,197 punten. Met deze score is het afwachten, want pas maandagavond wordt duidelijk of zij een teamfinale en/of een Olympisch ticket in de wacht hebben gesleept.

"Ik voel me super goed. Ik ben super trots op het team en denk dat we voor nu het maximale hebben neergezet. Het lijkt me dat het genoeg is, maar nog even afwachten. Nu ga ik vooral herstellen, eerst even familie en vrienden opzoeken. Er zijn ook heel veel Nederlandse supporters, dus dat is super mooi. Daarna ga ik goed uitrusten, want wie weet wat er nog gaat komen." Naomi Visser

Naomi Visser op vloer

Naomi Visser

Lees meer

Bekijk alle resultaten

Gerelateerd

Spannend: voorlopige achtste plek voor herenteam

Op zaterdag 30 september heeft het herenteam tijdens de WK turnen in Antwerpen een voorlopige achtste plek afgedwongen. Een top 12 positie is nodig om Olympische teamtickets te bemachtigen. In de ochtend van zondag 1 oktober strijden nog acht herenteams om Olympische tickets en een plek in de WK-teamfinale. Het blijft dus nog even spannend.

Lees meer

Alle artikelen