Damesteam zevende van de wereld

Op woensdagavond hebben de Nederlandse dames de WK-teamfinale geturnd. Ze zijn daarmee op een zevende plek geëindigd. 

Het team startte op balk. Naomi turnde een mooie oefening, Eythora zette een sterke routine neer en Sanne wist haar oefening netjes op te pakken, nadat ze een val moest incasseren. Het team behaalde een totaalscore van 39,532 punten op het toestel.

Op vloer mocht Eythora de tweede rotatie aftrappen. Ze zette een krachtige oefening neer. Ook Naomi turnde een mooie oefening, al kwam ze met haar landing niet lekker uit, waardoor ze viel. Ook Vera zette een goede routine neer. De totaalscore op vloer kwam uit op 38,533 punten.

Op sprong werden drie sterke sprongen neergezet door Sanna, Vera en Eythora. Samen turnden ze op dit toestel 40,166 punten bij elkaar.

Ook op brug werden er goede oefeningen geturnd. Met drie sterke oefeningen kwam Nederland met dit onderdeel op 41,332 punten.

Bij elkaar opgeteld is dat een totale teamscore van 159,563 punten, wat genoeg was voor een zevende plek. Ze eindigen hiermee voor Japan. Met de rentree van Simone Biles pakte de Verenigde Staten de wereldtitel. Het Braziliaanse team pakte voor het eerst een podiumplek met hun zilveren prestatie. Frankrijk ging er vandoor met het brons.

Eythora, Naomi en Sanna komen nog in actie in individuele finales. Sanne is eerste reserve voor de balkfinale.

Op donderdagavond turnt Casimir de meerkampfinale.

Lees meer

Bekijk alle resultaten