Sterke en stabiele meerkampfinale voor Casimir

Tien jaar geleden stond Casimir al in de WK-meerkampfinale in Antwerpen. Met bakken aan ervaringen rijker mag hij een decennium later dezelfde finale turnen.

Casimir startte met een sterke sprong, die maar liefst 14,300 punten waard was. Een mooie start van de meerkampfinale voor de 27-jarige turner.

Op brug turnde hij een goede oefening, waar een kleine correctie in een handstand nodig was om de routine sterk en stabiel af te turnen. Casimir kreeg 12,933 punten op dit toestel.

De rekstok is niet zijn favoriete toestel, maar toch heeft Casimir een goede oefening neergezet. Met 13,000 punten, waarvan 7,900 punten voor de uitvoering, mag hij zeker tevreden zijn. 

Op vloer zette hij een sterke oefening neer. Met een totaal van 14,000 punten turnde hij de vijfde beste vloerscore in de hele meerkampfinale.

Op voltige moest Casimir hard aan de bak, maar ondanks een paar kleine foutjes heeft hij toch een goede score weten te behalen: 13,266.

Casimir eindigde zijn finale op het toestel ringen. Tot aan de afsprong was het een krachtige routine. Helaas liep de afsprong zelf niet vlekkeloos: hij viel. Het leidde tot een score van 12,800.

In totaal turnde Casimir een puntentotaal van 80,299 bij elkaar, wat genoeg was voor een mooie zeventiende plek.

Het goud ging naar regerend en verdedigend wereldkampioen Daiki Hashimoto uit Japan. De tweede, zilveren positie was voor Oekraïener Illia Kovtun en Richard Frederick uit de Verenigde Staten ging er met het brons vandoor.

"Eerst wil ik eten en slapen. Als ik thuis ben wil ik nieuwe elementen gaan trainen, dat vind ik altijd wel leuk. Ik krijg altijd nieuwe motivatie na zo'n wedstrijd. Maar nu wil ik vooral lekker slapen." Casimir Schmidt

Casimir Schmidt op brug bij de WK turnen in Antwerpen

Casimir Schmidt

Lees meer

Bekijk alle resultaten