Plek 6 voor Eythora in haar eerste meerkamp­finale

Na de meerkampfinale van Casimir op donderdag was het vrijdagavond de beurt aan Eythora Thorsdottir en Naomi Visser om hun meerkampfinale te turnen. Voor Naomi was dit de vijfde meerkampfinale, maar voor Eythora was dit haar eerste. De spanning deed Eythora echter niets, want ze weet haar eerste WK-meerkampfinale met een 6e plek te bekronen! Naomi eindigde in het klassement op de twaalfde plek.

Eythora startte haar wedstrijd op vloer. Op dit toestel staat zij bekend om haar altijd elegante en sierlijke oefeningen, en dat liet zij ook deze keer weer zien. Met een score van 13,266 gaat zij door naar sprong. Met een Yurchenko dubbele schroef, die zij afmaakt met een mooie landing, beloont zij deze goede sprong met een 13,833.

Dan door naar brug. Hier gaat ze met gemak doorheen, van begin tot het eind turnt ze heel stabiel en netjes. Ze sluit haar oefening af met een dubbele salto met een hele schroef, en daarmee levert het derde toestel haar een score van 13,433 op.

Het laatste toestel, balk, begint met een flinke wiebel voor Eythora. Dit doet haar niets, want de rest van de oefening turnt ze super netjes. Hiermee sluit ze haar ijzersterke meerkampfinale af met een 13,566, waarmee ze op een totaalscore komt van 54,098! Een totaalscore waar ze erg trots op mag zijn.

Zesde van de wereld, dat had ik niet durven dromen. Maar het is toch gelukt. Super blij mee, ik ga er wel echt even bij stilstaan. Eythora Thorsdottir

Naomi Visser begint haar wedstrijd op de brug. Ook zij begint sterk en krijgt een goede score van 14,266. Op zaterdag mag zij deze score proberen te verbeteren, want ze heeft zich ook gekwalificeerd voor de toestelfinale. Daarna gaat ze naar de balk. Er zaten een paar wiebels in haar oefening, maar ze krijgt toch een mooie score van 12,200.

Daarna het tijd voor vloer. Met een mooi uitgevoerde oefening met goede landingen krijgt ze een score van 13,533. Als laatste toestel mag Naomi naar sprong. Hiermee sluit ze haar meerkampfinale netjes af met een score van 13,133. In totaal heeft Naomi een score van 53,132 behaald op al deze toestellen bij elkaar. Met deze score eindigt ze op de 12e plaats.

Lees meer

Bekijk alle resultaten

Gerelateerd

Alle artikelen