Zesde en zevende plek voor Nederland in brugfinale

Na de teamfinale van de dames en de meerkampfinales van Casimir, Eythora en Naomi is het op zaterdagmiddag de beurt aan Sanna Veerman en Naomi Visser om te strijden voor een medaille op de ongelijke brug. Een medaille zat er helaas niet in, maar de dames hebben wel twee hele mooie oefeningen laten zien.

Het is duidelijk dat de lat hoog lag in deze brugfinale. De Amerikaanse Shilese Jones bijt het spits af met een score van 14,766. De Algerijnse Kaylia Nemour, wie eerder nog voor Frankrijk uitkwam, gaat hier meteen overheen met een unieke oefening die een 15,033 waard was.

Dan is het de beurt aan de Nederlanders, te beginnen met Naomi. Ze moest een klein beetje bijduwen in de handstand op de lage legger en de moeiljkheid lag iets lager, maar ze turnt heel netjes waardoor ze met een 14,166 op een zevende plek eindigt.

Sanna mag als een-na-laatste haar oefening laten zien, en ook zij turnt erg netjes. Ze komt hiermee net boven Naomi uit met een 14,200 en eindigt dus op de zesde plek. De winst gaat naar de Chinese Qiyuan Qiu met een score van 15,100.

Ik voel me heel erg blij met wat heb ik heb kunnen laten zien. Dezelfde score als in de kwalificatie en een prima resultaat. Nu ga ik even naar mijn familie en vrienden, lekker ergens eten denk ik en dan ontspannen. Sanna Veerman

Morgen is alweer de laatste dag van dit WK. Hier mag Naomi wederom in actie komen, dit keer op vloer. Sanne Wevers mag uiteindelijk toch de brugfinale turnen, omdat de Britse Jessica Gadirova is uitgevallen.

Lees meer

Bekijk alle resultaten

Gerelateerd

Plek 6 voor Eythora in haar eerste meerkamp­finale

Na de meerkampfinale van Casimir op donderdag was het vrijdagavond de beurt aan Eythora Thorsdottir en Naomi Visser om hun meerkampfinale te turnen. Voor Naomi was dit de vijfde meerkampfinale, maar voor Eythora was dit haar eerste. De spanning deed Eythora echter niets, want ze weet haar eerste WK-meerkampfinale met een 6e plek te bekronen! Naomi eindigde in het klassement op de twaalfde plek.

Lees meer

Alle artikelen