Laatste WK-dag: 4e en 6e plek!

Aanvankelijk zou alleen Naomi Visser in actie komen tijdens de toestelfinales op zondag, maar in de loop van zaterdag werd bekend dat de Britse Jessica Gadirova zich uit alle finales heeft teruggetrokken - nadat zij zich de dag daarvoor ook al had afgemeld voor de meerkampfinale. Omdat Sanne Wevers eerste reserve was voor de balkfinale, mocht zij alsnog deelnemen aan deze wedstrijd.

Sanne was als zesde aan de beurt in de balkfinale. Nadat Simone Biles en Zhou Yaqin de toon hadden gezet met scores van respectievelijk 14,800 en 14,700 wist Sanne met een score van 14,100 een voorlopige 3e positie in te nemen. Nadat haar moeilijkheid was beoordeeld met een score van 5,900 stapte Sanne naar de jury om een protest in te dienen. Helaas werd het protest afgekeurd en bleef de score identiek. De Braziliaanse Rebeca Andrade was de laatste die verandering ging maken in het eindklassement. Voor Sanne was het dus nog even onzeker of zij een plek op het podium mocht innemen. Helaas zette Rebeca een stabiele oefening neer, die werd beoordeeld met een score van 14,300, waardoor Sanne naast het brons greep. Wel mag ze ontzettend trots terugkijken op dit jaar, waarbij ze terugkeerde in de turntop, Europees kampioen werd én vierde werd in de WK-balkfinale: een succesvolle rentree dus.

Niet lang na de balkfinale met Sanne was het de beurt aan Naomi om haar laatste WK-finale van deze editie te turnen: de vloerfinale. Ze was als vierde aan de beurt. Ze turnde ontzettend strak en liet zien wat ze waard was. Helaas liet ze wel een combinatie liggen en landde ze een serie nét buiten de lijntjes, maar al met al was haar routine 13,300 punten waard. Onder het luide applaus van het publiek liep Naomi de wedstrijdvloer af. De Amerikaanse icoon Simone Biles sloot het toernooi af. Ze zette een krachtige oefening neer, maar ook zij landde haar eigen element buiten de lijnen. Toch was haar oefening meer dan genoeg voor de wereldtitel.

Lees meer

Bekijk alle resultaten