Recap (J)EK trampoline springen

Afgelopen week vonden in Rimini, Italië de Europese kampioenschappen trampolinespringen plaats. Na een goede generale de week ervoor op de World Cup was dit EK zelfs nóg succesvoller voor de Nederlanders.

Individueel grote trampoline
De junioren mochten het toernooi aftrappen op woensdag op de grote trampoline. Lina Uljee, Megan Brouwers en Thalissa Wijkstra kwamen hier in actie. Er zijn geen finaleplaatsen behaald in deze categorie, de dames zijn op plek 30 (Lina), 37 (Megan) en 46 (Thalissa) geëindigd.

De dag erna kwamen de senioren in actie. Bij de dames is Niamh Slattery op de 39e plek geëindigd. Romana Schuring heeft als 26e een eerste reserveplek behaald, maar helaas mocht zij toch niet in actie komen in de halve finale. Milco Abrahams heeft bij de heren de halve finale wel bereikt. Als laatste ging hij de halve finale in, waar hij uiteindelijk op een mooie 11e plaats is geëindigd. Jordy Mol is bij de heren 38e geworden. Voor Luuk Swinkels kwam het toernooi vroegtijdig ten einde. Nadat hij vroeg in zijn oefening op de zijkant van de trampoline landde moest hij van de trampoline af worden getild. Later bleek dat hij zijn voet heeft gebroken.

Synchroon grote trampoline
Ook bij synchroon mochten de junioren eerst laten zien wat zij in petto hadden. Lina en Thalissa hebben zich op de vrijdag als 6e voor de finale weten te plaatsen. In deze finale hebben de dames een topoefening neergezet, en hebben hiermee het zilver behaald!

Goed voorbeeld doet goed volgen, want de dag erna was het de beurt aan de senioren. Niamh en Romana zijn als laatste de finale ingegaan, en ook zij zijn uiteindelijk met de zilveren plak naar huis gegaan!

Bij de heren werd er op het laatste moment noodgedwongen wat geschoven. Door de blessure van Luuk was het Jordy die zijn plek opvulde, en samen met Milco aan de synchroonkwalificaties begon. Ondanks dat deze heren niet eerder met elkaar een koppel vormden en maar 1 dag samen hebben getraind, heeft dit alsnog een mooie 13e plek opgeleverd.

Dubbele minitrampoline
Op de dubbele minitrampoline kwamen er 5 Nederlandse heren in actie. Bij de junioren waren dit Randy Verheije en Remo Schrier. Remo is op een 14e plek geëindigd, net te weinig voor een reserveplek. Randy heeft op dit EK het nummer 19 op zijn naam mogen zetten.

Voor de senioren was dubbele minitrampoline de eerste wedstrijd van het toernooi. Luuk Swinkels kwam hier dus ook in actie, samen met Guitho de Wolff en Milco Abrahams. Luuk en Guitho zijn naast elkaar op de ranglijst beland. Waar Luuk een score van 48.800 behaalde ging Guitho daar met 0,3 punt overheen, wat goed genoeg was voor een 21e en 22e plaats.

Milco kwam iets hoger op de ranglijst terecht, op plek 8. Hiermee had hij zich geplaatst voor de finale, als eerste Nederlandse dubbel mini-springer ooit! In deze finale heeft hij zich met een sterke oefening op de 6e plaats kunnen zetten. Milco mag dan ook samen met de andere springers zeer tevreden terugkijken op dit succesvolle EK.

Ga voor alle resultaten naar European Gymnastics.