Resultaten jeugd en junioren EK acro

Afgelopen weekend stond in het teken van de Europese Kampioenschappen acro voor jeugd en junioren in Pesaro. 22 acrogymnasten en staf reisden af naar Italië.

Vrijdag, zaterdag en zondagochtend stonden de kwalificaties op het programma. Zaterdag en zondagmiddag volgde de finales met daarin op alle ingeschreven categorieën een Nederlands duo, mixteam of trio.

De groep kijkt terug op een zeer geslaagd en gezellig EK voor jeugd en junioren, waarbij Nederland wederom op de kaart is gezet. Alle sporters hebben een fantastische oefening neergezet en daarbij het maximale uit zichzelf weten te halen. Met als kers op de taart twee bronzen medailles voor Esmee en Tess (dames duo 12-19 jaar) en voor Nova, Nynke en Anna (dames trio 12-19 jaar).

Finales
Tijdens de finale op zaterdag hebben Luc en Merel (mixpaar 11-17 jaar) een 5e plek veroverd met 26.550 punten. Goud ging naar Israel met 27.450 punten. In de finales op zondag kwamen de andere Nederlandse finalisten in actie.

In de categorie damesgroep 11-17 jaar werden Indy, Lola en Merel 9e met een totaalscore van 25.650. Goud ging naar Rusland (27.650).

In de categorie damespaar 11-17 jaar werden Inge en Xiao Mei 4e met een totaalscore van 26.600. Goud ging naar Rusland (27.400).

In de categorie damesgroep 12-19 jaar haalden Nova, Nynke en Anna een bronzen medaille en ook in de categorie damespaar 12-19 jaar behaalden Esmee en Tess een derde plaats.

Resultaten
Alle resultaten van de kwalificaties en finales vind je hier.

EK acro senioren
Op maandag 27 september zijn de senioren in Pesaro gearriveerd. Van 29 september t/m 3 oktober zal het EK acro plaatsvinden. Een senioren dames groep (Guusje, Kaya en Lotte) en een junioren 2 heren duo (Joep en Lars) hebben zich kunnen kwalificeren en komen voor Nederland uit op dit junioren 2 en senioren EK.