Resultaten junioren en senioren EK acro

Afgelopen week kwamen vijf Nederlandse acrogymnasten in actie op de Europese Kampioenschappen acro voor junioren (13-20 jaar) en senioren. Het EK vond plaats in Pesaro, Italië.

Junioren
Voor de junioren ging de competitie op woensdag van start met herenpaar Joep Sauvé en Lars van Hilten. Ze behaalden een vijfde plek in de kwalificatie en plaatsen zich daarmee automatisch voor de balance finale, waar ze eindigden op een vierde plek met 26.540 punten. Net niet genoeg voor plek drie waar Duitsland eindigde met 26.730 punten.

Op vrijdag stond de tweede kwalificatie oefening op het programma. Joep en Lars gingen van start met de dynamic oefening en behaalden wederom een vijfde plek. Goed genoeg voor een plek in de finale op zondag.

Zaterdag kwam het Nederlandse herenpaar uit in de all around finale met de combined oefening. De eindscore is de score van de beide kwalificaties plus de score van de combined oefening. Joep en Lars wisten met een score van 23.090 punten voor de combined oefening een vierde plek te halen met 75.140 punten, het goud was voor Rusland met 84.550 punten.

Op zondag kwamen ze nog een laatste keer de vloer op bij de individuele dynamic finale. Met een perfecte oefening en een score van 26.650 wisten ze beslag te leggen op de derde plaats, een podiumplek en goed voor een bronzen medaille.

''We rose out of the ashes like a phoenix!'' Joep en Lars

Senioren
Donderdag ging de senioren competitie van start met de kwalificatie en individuele finale voor de dynamic oefening. De Nederlandse damesgroep met Kaya Honders, Lotte en Guusje van Vugt plaatste zich als zevende voor de finale en behaalde daar een mooie zesde plaats met 26.710 punten.

Voor Kaya, Lotte en Guusje verliep de kwalificatie met de balance oefening op vrijdag niet helemaal zoals gepland. Er werd met een score van 24.460 punten een veertiende plek behaald. Ook een twaalfde plek na het ontdubbelen was helaas niet genoeg voor een individuele balance finale op zondag.

“Het maakt niet uit wat er gebeurt, the show must go on!” Kaya, Lotte en Guusje

Zaterdag kwamen de dames nog een keer de vloer op in de all around finale met de combined oefening. Ze behaalde met een uitstekende combined oefening (27.010) plek 8 in de in de all around ranking met een score van 77.880 punten. Het goud ging hier naar Rusland met 87.690 punten.

Uitslagen
De bronzen medaille op zondag van Joep en Lars was een prachtige afsluiting van een mooi (J)EK waarin beide teams tot het eind hebben gestreden voor wat ze waard zijn. Alle resultaten van de kwalificaties en finales vind je hier.