Resultaten WK kwalificatie heren

Woensdagochtend 20 oktober kwam de Nederlandse ploeg in actie op het WK turnen in Japan. Het herenteam met daarin routinier Frank Rijken en de twee WK-debutanten Jermain Grünberg en Loran de Munck, zijn er helaas niet in geslaagd  (rechtstreeks) een plek in de finale te bemachtigen. Loran staat momenteel derde reserve op het toestel voltige. 

Kwalificatie
Frank, die al vier keer eerder deelnam aan een WK en de Olympische Spelen in Rio, turnde in Japan op het toestel brug en voltige. Op het toestel brug liet Frank een oefening zien met daarin voor hem drie nieuwe elementen. Hij is erin geslaagd deze oefening op dit mondiale podium volledig en goed neer te zetten en behaalde een score van 14.133. Op voltige eindigt hij met een score van 13.966 op een 17e plaats.

De 22-jarige Loran heeft zich voor dit WK volledig gefocust op het toestel voltige. Met een goede oefening en een ervaring rijker eindigt Loran met een score van 14.566 helaas net buiten de top-8 die in actie komt in de toestelfinale. Voorlopig staat hij derde reserve, wat inhoudt dat hij in actie mag komen als drie geplaatste sporters niet zullen deelnemen aan de toestelfinale. 

‘’Mijn gevoel na afloop van de kwalificatie is dubbel. Enerzijds ben ik zeer tevreden over mijn oefening die ik heb neergezet, aan de andere kant hoop je wel echt op die finaleplaats. Voor nu was het niet direct genoeg maar dit smaakt zeker naar meer.’’ Loran de Munck

Meerkampturner Jermain liet een oefening zien op alle zes toestellen, maar kwam helaas op drie toestellen ten val. Met een totaalscore van 74.965 eindigt Jermain buiten de top-24. Daarmee komt zijn eerste WK avontuur tot een einde.

‘’Ik heb genoten! Helaas heb ik niet helemaal laten zien wat ik kan. Wel heb ik veel ervaring opgedaan, die belangrijk is voor de komende jaren voor het team en voor mijzelf.’’ Jermain Grünberg

Uitslagen
Je kunt alle uitslagen hier bekijken.

Finaleplekken dames
Bij de dames wisten Naomi Visser en Elze Geurts een finaleplek te bemachtigen. Naomi turnt donderdag 21 oktober om 10.55 uur in de meerkampfinale. Elze staat op zaterdag de 23e in de sprongfinale, die om 09.45 uur begint. Alle WK-finales zijn vanaf 21 oktober live te zien bij de NOS via NOS.nl en de NOS-app. 

Fotocredit: FIG