Rik Breunesse nieuwe talentcoach turnen heren

Rik Breunesse (27) is per 1 mei aanstaande de nieuwe fulltime talentcoach bij het KNGU Topsport en Talenten programma turnen heren op het Nationaal Trainingscentrum (NTC) in Hoofddorp. Rik wordt toegevoegd aan de technische staf van bondscoach Bram van Bokhoven.

Met de aanstelling van Rik is het coachesteam voor het KNGU Topsport en Talentenprogrammas turnen heren binnen dit TeamNL-centrum compleet. Onder leiding van de hoofdcoach in Hoofdorp Dirk Van Meldert en in nauwe samenwerking met de coaches van de vereniging SV PAX Haarlemmermeer, wordt Rik Breunesse belast met de coördinatie en uitvoering van het onderbouw- & juniorenprogramma herenturnen. Daarnaast richt hij zich op de talentonwikkeling in de regio en zal hij als lid van de nationale technische staf een bijdrage leveren aan de nationale trajecten in voorbereiding op grote (inter)nationale juniorenevenementen.

Rik is al een flink aantal jaren als trainer/coach actief in het herenturnen bij vereniging Vita 2000, GymXL en SV Pax Haarlemmermeer. Hij rondde de ALO, 1e graads leraar lichamelijke oefening, af en behaalde zijn trainerslicentie - KNGU-trainerslicentie niveau 4. Rik zal vanuit het NTC in Hoofddorp de samenwerking met de clubcoaches in de regio zoeken. Rik: “Het is een prachtige uitdaging en mijn ambitie om binnen dit team te werken en bij te kunnen dragen aan een hoger niveau herenturnen op regionaal en nationaal niveau. Sámen brengen we het herenturnen naar een hoger plan.”

Bondscoach Bram van Bokhoven ziet Rik Breunesse als een goede aanwinst in het team van coaches om de ambities met betrekking tot het niveau van het Nederlandse turnen (jongens/heren) richting de toekomst verder mogelijk te maken: "Rik is een waardevolle aanvulling op het coachteam. Ik ben ervan overtuigd dat hij een bijdrage zal leveren aan de verdere ontwikkeling van onze turntalenten.”