Sara van Disseldorp verruilt Almelo voor Heerenveen

Topturnster Sara van Disseldorp maakt de overstap van Klaverblad TON Almelo naar het TeamNL centrum van Topsport NOORD. Vanaf 1 maart is Heerenveen de thuisbasis voor de TeamNL turnster.

Dit voorjaar verruilt de 17-jarige Sara van Disseldorp na 5,5 jaar Klaverblad TON Almelo voor het TeamNL centrum van Topsport NOORD. Dit was geen makkelijke beslissing: ‘Ik heb alles afgewogen, de faciliteiten, de trainingszaal en het contact met de andere turnsters. Voor mij moet alles top-5 zijn om zelf top-5 te worden.’

Het moeilijkste voor de vwo-leerling is het afscheid van haar huidige coach Frank Louter. ‘Ik weet dat er turnsters zijn met andere ervaringen, maar ik vind het belangrijk om te zeggen dat ik een fijne tijd heb gehad bij Frank. Hij heeft mij veel geleerd en door moeilijke momenten heen geholpen.’

In Heerenveen is Janneke Wiersma tot aan de Olympische Spelen van Tokio de coach van Sara. Tijdens de centrale stages neemt Vincent Wevers die rol op zich. ‘Maar we trainen natuurlijk allemaal in dezelfde hal, dus Vincent kijkt nu ook al vaak mee,’ vertelt ze. Wanneer het wedstrijdseizoen weer opstart, komt Sara voor nationale wedstrijden nog uit voor Klaverblad TON Almelo.

Het wordt een druk jaar voor Sara. Naast haar uren in de turnzaal doet ze dit jaar ook nog in drie vakken vwo examen. De andere vakken volgen in 2022. Sara turnde als jong meisje bij SVOD in Deventer en SZG-Zutphen.