TeamNL turnploeg negatief getest

Gisteren was er een positieve coronatest binnen de TeamNL turnploeg (de ploeg bestaat uit sporters en staf). Vandaag is er opnieuw getest en gelukkig waren alle testresultaten negatief. NOC*NSF heeft zojuist onderstaand bericht verstuurd.

Als gevolg van een positieve coronatest gisteren binnen de turnploeg is er vandaag opnieuw uitvoerig getest. Alle testresultaten waren negatief. Uit voorzorg zullen sporters en staf van het vrouwenteam de komende dagen individueel trainen in Heerenveen en worden zij gedurende die periode ook getest. Indien de resultaten negatief blijven kunnen de vrouwen vanaf woensdag naar Tokyo reizen.

De mannenploeg en begeleiding reist zondag vanaf Schiphol naar Tokyo. Bij de mannen was er geen sprake van een ‘close contact’.

Technisch directeur Mark Meijer: “Dit lijkt wederom een hobbel waar we met elkaar overheen moeten. Ik sta voor de kracht en de professionaliteit in deze ploeg om ook hiermee op de juiste manier om te gaan. In de komende dagen gaan we het reisschema en trainingsplan opnieuw inregelen. Voorkeur blijft om samen in Heerenveen te trainen, maar logistiek moet dit wel kunnen”.