Uitslagen internationale wedstrijden Jong Oranje

Tien Jong Oranje turnsters zijn weer een ervaring rijker. Zij kwamen afgelopen twee weekenden sinds lange tijd weer in actie op een Internationaal podium. Turnsters en staff kijken zeer tevreden terug op het toernooi in Frankrijk en België, waar veel individuele en team successen zijn behaald.

Top Gym Charleroi | 26-28 nov
Afgelopen weekend kwamen Floor Slooff, Casey-Jane Meuleman (team 1), Mara Slippens en Sam van der Hilst (team 2) namens Nederland in actie op het 23e Internationale toernooi Top Gym in Charleroi. Dit toernooi kenmerkt zich door de speciale formule van de finaledag. Na de individuele meerkamp op zaterdag, wordt namelijk geloot wat de samenstelling wordt voor de teamfinale op zondag. Die loting kreeg een Nederlands randje, team 1 en 2 werden samengevoegd tot één team, dat zich mocht opmaken voor de teamfinale.

Teamfinale en toestelfinales
In de teamfinale turnen twee turnsters per toestel, waarbij iedere turnster uit het team minimaal op één toestel in actie moet komen. Op sprong kwamen Mara en Floor in actie. Brug werd geturnd door Sam en Floor. Op balk was het de beurt aan Casey-Jane en Mara. En Casey-Jane en Floor mochten eindigen op vloer. Het Nederlandse team is 2e geworden in het sterk bezette veld met Rusland, Roemenië, Canada, België, Frankrijk, Tsjechië, Slovenië, en IJsland.

Naast deze mooie teamprestatie, wisten de dames hoge individuele scores te behalen. Mara won goud op sprong (13,349), Floor brons op brug (12,550), en Casey-Jane brons op balk (12,450).

De turnsters keren tevreden terug naar huis.

Combs la Ville | 19-21 nov
In het weekend van 19 november kwamen zes turnsters van Jong Oranje in actie. In Combs la Ville was het de beurt aan twee Nederlandse teams met daarin Anita Postma, Else Wind, Céline Kusters, Amina Abaidi, Rebecca Scheffer en Ines van Son. Voor veel van deze turnsters was het de eerste keer dat ze op een podium mochten turnen én de eerste keer dat ze uit kwamen voor Nederland. Dat maakte het toernooi op voorhand al geslaagd.

Het was een weekend met fantastische oefeningen, persoonlijke hoogtepunten en veel leerzame momenten. Met goede energie keerde de groep terug naar Nederland.