Update positie TeamNL trainers

Vandaag heeft de KNGU een korte persupdate georganiseerd omdat er een wijziging is in de ordemaatregel van Nico Zijp en in die van Vincent Wevers. 
 
Met een ordemaatregel neemt het bestuur van een sportbond – op advies van het Instituut Sportrechtspraak (ISR) - een tijdelijke maatregel in het belang van de organisatie en de sport. Het heeft als doel de orde en de veiligheid van de leden van de bond- en/of een zorgvuldig verloop van het ISR onderzoek te waarborgen. Het betreft nadrukkelijk geen sanctie. Gedurende het onderzoek kan een advies inzake een ordemaatregel, en daarmee het bestuursbesluit hierover, wijzigen. 
 
Vincent Wevers 
De onafhankelijk aanklager van het ISR heeft het bestuur van de KNGU geadviseerd om de eerdere ordemaatregel die door het bestuur aan Vincent Wevers is opgelegd te wijzigen. 

Het bestuur van de KNGU heeft het advies van het ISR overgenomen en dat betekent dat Vincent Wevers weer contact mag hebben met mensen binnen de gymsport. Vincent Wevers blijft centraal training geven in een gecontroleerde omgeving, zoals vormgegeven door de KNGU, waarbij hij trainingen geeft aan de turnsters van TeamNL. 

Nico Zijp 
De onafhankelijk aanklager van het ISR heeft het bestuur van de KNGU geadviseerd om de eerdere ordemaatregel die door het bestuur aan Nico Zijp is opgelegd te wijzigen.  
 
Het bestuur van de KNGU heeft het advies overgenomen. Dit houdt in dat hij in een gecontroleerde omgeving, centraal training mag geven aan Tisha Volleman (nu in Nijmegen). Daarnaast mag Nico Zijp zijn clubtrainingen voor Flik-Flak Den Bosch hervatten en contact hebben met mensen binnen de gymsport. 

Echter, Nico Zijp heeft (al eerder) aangegeven dat hij gedurende het Verinorm onderzoek een stap opzij zet betreffende de clubtrainingen voor Flik-Flak om het onderzoek alle ruimte te geven in het belang van de gymsport. Hiermee blijft hij gehoor geven aan het moreel appel van het bestuur van de KNGU. Met Stichting Flik-Flak worden afspraken gemaakt over de praktische gevolgen daarvan.