Verdere versoepelingen voor de sport

Tijdens de persconferentie van dinsdag 25 januari is vanuit de overheid aangekondigd dat, naast ruimte voor het trainen, nu ook het wedstrijdseizoen weer opgestart kan worden. Daar zijn we vanzelfsprekend erg blij mee.  

De afgelopen week hebben wij met verschillende commissies gesproken en daarnaast hebben veel clubs en trainers contact met ons gezocht. We zijn erg blij met alle input en met de bereidheid om binnen de mogelijkheden het wedstrijdseizoen weer op te pakken. Daarbij is gebleken dat, met name omdat iedereen pas weer kort aan het trainen is en veel sporters door quarantaines trainingen missen, de eerste twee weekenden van februari nog te vroeg komen. Uiteraard staat de veiligheid van de sporters altijd voorop. Dat betekent dat de wedstrijden die op 5/6 en 12/13 februari gepland staan, zoveel mogelijk zullen worden verplaatst of geannuleerd (afhankelijk van de mogelijkheden). 

We beseffen tegelijkertijd dat heel veel sporters enorm uitkijken naar perspectief, een wedstrijd om voor te trainen. Het is dan ook steeds zoeken naar de juiste balans – veiligheid voorop, maar wel creatief kijken naar de mogelijkheden. Daarom willen we, per commissie en discipline, kijken naar maatwerk mogelijkheden om de wedstrijden vanaf 19 februari weer veilig en verantwoord op te kunnen pakken. Zodat niet een derde wedstrijdseizoen verloren gaat.

Natuurlijk zijn we blij dat ook het wedstrijdseizoen weer opgestart kan worden en danken iedereen voor het geduld en het begrip in de afgelopen periode. Laten we er weer van genieten, maar laten we ook voorzichtig blijven en onze leden oproepen om de basisregels na te leven zodat we veilig kunnen sporten en de sport ook op lange termijn open kan blijven.