WK finale voor Elze en Naomi

Op maandagochtend 18 oktober zijn de Nederlandse dames in actie gekomen op het WK turnen in het Japanse Kitakyushu. TeamNL turnsters Elze Geurts en Naomi Visser hebben zich weten te plaatsen voor een finale. Naomi bereikt als elfde turnster de meerkampfinale en debutante Elze is als tweede door naar de sprongfinale.

Maandagmiddag werd al bekend dat Naomi zich had geplaatst voor de meerkampfinale maar nu is er ook voor Elze goed nieuws.

“Wat een mooi nieuws na een lange dag wachten, we zijn zo blij voor Naomi en Elze! Het wachten is wel een nadeel in onze sport, zenuwslopend. Wanneer je vroeg in je kwalificatie zit, weet je niet of je echt blij of teleurgesteld kunt zijn. Fijn dat deze uitslag er nu is. We kijken nu al uit naar de finale.” Aimee Boorman

Meerkampfinale
Naomi kwam maandag na vier toestellen uit op een totaalscore van 52,266 punten en eindigt uiteindelijk op een elfde plaats in de kwalificatie. Daarmee weet ze zich te plaatsen voor de meerkampfinale op donderdag 21 oktober, waar ze start op het toestel brug. Voor Naomi wordt dit haar derde WK finale. Angelina Melnikova uit Rusland plaatste zich met 57,065 punten als eerste voor de finale.

De meerkampfinale is live te zien bij de NOS via NOS.nl en de NOS-app op donderdag 21 oktober vanaf 10.55 uur.  

Sprongfinale
Elze heeft op haar eerste WK de finale op sprong weten te halen. Met 14,350 punten werd ze tweede in de kwalificaties, achter olympisch kampioene Rebeca Andrade uit Brazilië, die 14,800 scoorde. Sinds het WK turnen in 2013 is er na Chantysha Netteb geen Nederlandse turnster meer in actie gekomen in een WK-sprongfinale. 

De sprongfinale is live te zien bij de NOS via NOS.nl en de NOS-app op zaterdag 23 oktober van 09.45 - 10.20 uur. Elze is op basis van haar tweede plaats in de kwalificatie als achtste en dus als laatste aan de beurt in de finale. Daarmee sluit ze de finale en weet ze direct naar haar score op welke plaats ze eindigt.

Casimir Schmidt
Vorige week is Casimir Schmidt gevallen tijdens de training in Japan. Casimir kan, door een blessure aan zijn enkel en schouder, helaas niet meer in actie komen op het WK. Bondcoach Bram van Bokhoven vindt het jammer dat Casimir niet in actie komt: "Casimir was fit en is een echte meerkamper. Gelukkig is het geen ernstige blessure, over een paar weken is hij hopelijk weer volledig hersteld." Casimir zelf volgen? Check zijn Instagram.

WK turnen bij de NOS
Het WK turnen is vanaf 21 oktober live te zien bij de NOS via NOS.nl en de NOS-app. De (live)scores van de kwalificatie en de finales vind je hier.

Programma
Het volledige programma van de TeamNL gymnasten op dit WK vind je hier. Check hier de resultaten en de filmpjes van de kwalificatiewedstrijden.