Wereld Gymnaestrada

De Wereld Gymnaestrada komt naar Amsterdam
Na een fantastische week in Dornbirn (Oostenrijk) met 336 Nederlandse deelnemers, is Amsterdam in 2023 het podium voor de Wereld Gymnaestrada. Wij zijn trots! Een internationaal event waarbij alle niveaus en alle leeftijden welkom zijn om te laten zien wat ze kunnen. Geen wedstrijden met maar één winnaar, maar een week vol demonstraties en plezier. Clubs en groepen laten zien wat ze in huis hebben tijdens originele shows voor volle tribunes op iconische plekken in Amsterdam. Plezier, ontmoeten en laten zien wat je kan. Dáár draait het in de zomer van 2023 om.

Gymsport disciplines in de mix
Het unieke van de Wereld Gymnaestrada is dat alle gymsporten in één act worden gemixed. Turnen met dans, freerunning met acrobatische gymnastiek en ritmische gymnastiek met breakdance. Alles kan. En dat maakt het uniek! Natuurlijk speelt kleding, make-up en muziek een belangrijke rol om het plaatje compleet te maken. Verspreid over de week treedt elke groep drie keer op.

Hoe kun je meedoen?
Het lijkt ons fantastisch als we in Amsterdam aanwezig zijn met een record aantal deelnemers van Dutch Gymnastics. Er zijn verschillende manieren om mee te doen. Zo kun je als gymclub deelnemen met een act of kun je je als individuele deelnemer inschrijven op een act waarbij je onderdeel bent van een groter geheel.  Hoe dit er precies uit gaat zien, werken we de komende maanden uit. Wil je alvast op de hoogte blijven en alle informatie over Amsterdam 2023 ontvangen kijk dan hier en laat je gegevens achter.

Check de video voor een impressie van dit jaar in Oostenrijk.