Docent en/of beoordelaar worden

Word docent
Ligt jouw hart bij de gymsport? En vind jij het fantastisch om toekomstige trainer-coaches op te leiden? Word dan docent van een KNGU-opleiding.

 • Niveau 1: assistent trainer-coach vanaf 10 jaar
  deze opleiding vindt op de clubs plaats zonder opleidingsdagen. Hiervoor zijn dus geen docenten nodig.
 • Niveau 2: assistent trainer-coach vanaf 14 jaar
  Wil jij docent worden van de discipline gymnastiek, ritmische gymnastiek of jazzdans? Stuur dan een mail naar [email protected]
 • Niveau 3 vernieuwde opleiding: zelfstandig trainer-coach vanaf 16 jaar

Docent fundamentfase
Lesgeven als trainer-coach is veel meer dan het overbrengen of aanleren van een techniek. Oog voor de sporter, zijn/haar ontwikkeling en plezierervaring tijdens de sport is net zo belangrijk. Dit zijn de basisbeginselen van het lesgeven. Hierin maak jij als docent fundamentfase het grote verschil. Jouw cursisten geef jij les zodat ze goed voorbereid zijn op het trainer-coachvak. Gericht op de breed motorische ontwikkeling van sporters van alle leeftijden. Ben je deskundig en ervaren in de sportgenerieke onderwerpen pedagogiek, didactiek en motoriek? En draag jij onze visie op de gympsport een warm hart toe? Ben je goed in het verzorgen van opleidingsdagen en het creëren van een positieve leeromgeving? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Lees meer


Docent Disciplinefase
Als docent van de disciplinefase leer jij de trainer-coach van de toekomst om zelfstandig les te geven in een specifieke gymsportdiscipline. Na jouw lessen heb je trainers-coaches afgeleverd die:

 • zelfstandig sporters coachen tijdens een activiteit of wedstrijd;
 • kleinschalig sport- of beweegaanbod organiseren;
 • een assistent kunnen aansturen;
 • de voortgang van sporters kunnen monitoren.

Heb jij een passie voor onderwijs? En draag jij onze visie op de gymsport een warm hart toe? Ben je goed in het verzorgen van opleidingsdagen en het creëren van een positieve leeromgeving? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Lees meer

 

Meld je aan


Word beoordelaar
Lever een waardevolle bijdrage aan de opleiding van trainer-coaches: word beoordelaar!

Per jaar ronden veel cursisten hun opleiding af tot trainer-coach. Een belangrijk onderdeel hiervan is het portfolio- en/of de praktijkbeoordeling. En daar komt jouw expertise om de hoek!

Heb jij een kritische maar eerlijke blik en vind je het leuk om sportieve cursisten onafhankelijk te beoordelen op hun weg naar de finish van hun opleiding?

Meld je aan

Contact
Heb je vragen? Bekijk dan de veelgestelde vragen of neem contact op via [email protected].