Showsport

De term ‘showsport’ wordt al jaren gebruikt binnen de gymsport. Een unieke vorm van bewegen, waarbij je zonder wedstrijdelement en regels kan laten zien wat je kan en geleerd hebt. Het showelement en mensen letterlijk een podium bieden zijn belangrijke uitgangspunten. Daarnaast staan plezier, samen en creativiteit centraal.

Heb jij wel eens een show/demo gezien? Denk bijvoorbeeld aan een (twee)jaarlijkse show, jubileumoptreden of een demo tijdens een wedstrijd. Of heb je er zelf aan deelgenomen? Een veelvoorkomende misvatting is dat het opzetten van een show veel werk is. Dat hoeft zeker niet het geval te zijn. Geef jij wel eens een met je sporters een show of zou je dat graag willen, maar weet je niet waar te beginnen? Aan de hand van de beschikbare diensten, producten en evenementen binnen Dutch Gymnastics, kan je heel laagdrempelig van start gaan met showsport binnen je eigen groep of club. Van een showtje in je eigen gymzaal tot een demo op een (inter)nationaal podium.

DG The Box

Your Stage

Wereld Gymnaestrada

Bijscholingsaanbod

Dance2

"Showsport zorgt voor extra dimensie binnen de vereniging"

Meer weten over showsport? In het magazine DG The Connection #1 van 2023 lees je het verhaal van SV Hirundo uit Lage Zwaluwe.